fbpx
Projekcija dokumentarnega filma "The Territory"

| Prejeli smo

Ob 18. uri bo v Slovenski kinoteki potekala brezplačna projekcija dokumentarnega filma "The Territory", ki je prejel več nagrad na mednarodnih filmskih festivalih, med drugim na Sundance Film festivalu.

Film je poglobljen pogled na neutruden boj ljudstva Uru-eu-wau-wau proti uničevanju gozda, ki ga povzročajo nezakoniti naseljenci in kmetje v brazilski Amazoniji.

festival migrantskega filma

Projekciji bo sledil pogovor z Alice Pataxó, ki ga bo moderirala Maja Prijatelj Videmšek, novinarka Dela. Alice bo iz prve roke predstavila, kakšni so vplivi svetovnih preskrbovalnih verig na staroselsko prebivalstvo, povezanih s pridelki, kot sta soja in kava, ter živinorejo: nasilje nad staroselskimi skupnostmi, pritisk na tradicionalna ozemlja, kraja zemlje, krčenje gozdov, onesnaževanje rek s pesticidi, vplivi na tradicionalno kmetijstvo in prehransko varnost prebivalcev.

Število mest je omejeno, interes za udeležbo skupaj s številom kart, ki jih želite, sporočite na nina@focus.si.

Drustvo Focus


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00