fbpx
“Postani sprememba!” v Ajdovščini

| Mreža KROJ

Mreža KROJ, mladinska mreža za karierni razvoj, ki povezuje 18 mladinskih organizacij s celotne Slovenije, je te dni organizirala že šesti karierni tabor za dijake z naslovom “Postani sprememba!”. Dijaki so tako spoznavali sebe, svoje interese ter ugotavljali, kakšna bo njihova karierna prihodnost. Namen tabora je bil mlade spodbuditi k razmišljanju o tem, kaj lahko sami storijo za boljšo prihodnost. Pobliže so se spoznali tudi z nekaterimi mladinskimi organizacijami iz Ajdovščine.

Nefiks 2022 Postani sprememba slika 3

Udeleženci so med trodnevnim bivanjem v Hiši mladih ugotavljali, kaj jih zares veseli, kateri poklici so primerni za njihovo osebnost in kateri bodo poklici prihodnosti. Manjkale niso niti vsebine s področja duševnega zdravja in zabavne vsebine - tudi soba pobega, ki jo je pripravila Socialna akademija, ki pa so se navezovale na področje zaposlovanja. Dijaki so spoznali tudi priložnosti, ki jih prek programa Erasmus+ nudi Evropska unija. Poleg tega so nekaj časa na kariernem taboru namenili spoznavanju platforme Ljubljana mesto učenja. Preko reševanja različnih nalog na playlisti, ki so jih pripravili mladi iz drugih držav so se še bolj poglobili v določene tematike, ki so jih spoznavali že preko celotnega tabora.

Nefiks 2022 Postani sprememba slika 4

Zadnji dan so dijake sprejele različne mladinske organizacije, ki delujejo v Ajdovščini, in sicer Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, MKC Hiša Mladih in Mladinski svet Ajdovščina, Zavod Beta pa je dijakom predstavil projekt Garaža ter programiranje v svetu lego kock oziroma okolju Lego We Do. Obiskali so tudi Inštitut za mladinsko politiko, ki je tudi sicer pridružena članica Mreže KROJ.

Nefiks 2022 Postani sprememba slika 1

Dijaki, ki so se udeležili kariernega tabora, so bili nad izvedenim navdušeni in vidno zadovoljni, da so se tabora udeležili. Ena od udeleženk je zapisala: “Tabor je bil zame zelo koristen. Priporočila bi ga vsem, ki si želijo pridobiti nove izkušnje, imeti dobro družbo z veliko zabave in znanja, ki ga v šolah ne pridobimo ter je prav zaradi tega še toliko bolj pomembno”. Organizatorji niso pozabili niti na odkrivanje Ajdovščine. Eden od dijakov je tako zapisal: “Tabor bi priporočal vsakomur, ki sta mu všeč narava in lepota Ajdovščine, ter tistim, ki bi radi spoznali kakšnega novega prijatelja oziroma se podružili”. Karierni tabor je potekal pod okriljem Mreže KROJ, ki ga sofinancirata Urad za mladino MOL in Urad RS za mladino in v sodelovanju z iniciativo Challenge Acapted.

Tadej Kobal

Nefiks 2022 Postani sprememba slika 2

Nefiks 2022 Postani sprememba


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00