fbpx
[Prejeli smo] Zaključni dogodek projekta The Key

| Prejeli smo

Z veseljem vas vabimo na zaključni dogodek projekta The Key, v sredo, 31. 8. 2022, od 17.00 do 20.00 ure v prostorih Mladinskega centra ULCA v podhodu glavne železniške postaje Ljubljana, Trg OF 10. Predstavili vam bomo dokumente, ki smo jih ustvarili v okviru projekta the Key, poleg Priročnika za aktivacijo in opolnomočenje mlajših odraslih še Metodologijo za aktivacijo in opolnomočenje in Nacionalna priporočila, poslana na naslove različnih odločevalcev. Prva dva dokumenta, priročnik in metodologija, sta v angleškem jeziku.

 

Natančnejši urnik dogodkov vam bomo poslali naknadno, za zdaj vas le prosimo, da se na dogodek prijavite, da laže načrtujemo količino prigrizkov in napitkov. Svoj prihod nam prosim sporočite na: neja@zavod-bob.si ali 041900562, kamor lahko pošljete tudi morebitna vprašanja.

Strateško partnerstvo The Key na Zavodu Bob koordiniramo tretje leto, z avgustom bomo projektne aktivnosti zaključili. Namen partnerstva je pripraviti metodologijo dela z mlajšimi odraslimi, pri čemer se osredotočamo na mlajše odrasle v starosti od 25 do 35 let.

Na podlagi prakse preteklih let namreč ugotavljamo, da več mladih v omenjeni starostni skupini potrebuje podporo mladinskih delavcev pri prehodu v odraslo življenje, kar zajema teme, širše od karierne orientacije; samopoznavanje in samopodoba, komunikacijske veščine, aktivno državljanstvo, finančna pismenost …

Vsi udeleženci dogodka bodo dobili dostop do gradiva, nastalega v okviru projekta; metodologija za aktivacijo in opolnomočenje mlajših odraslih prinaša pregled stanja v partnerskih državah projekta – Bolgariji, Hrvaški, na Portugalskem in v Sloveniji – kakšen status ima neformalno izobraževanje v posameznih državah, kdo izvaja vsebine neformalnega izobraževanja, kakšni programi obstajajo za našo ciljno skupino … Priročnik s 30 aktivnostmi za delo s ciljno skupino, ki so opisane na »korak za korakom« način, pri vsaki aktivnosti pa najdemo tudi opredelitve, katere pogoje je potrebno izpolniti, da lahko posamezno aktivnost čim bolje izvedemo, nasvete in trike za izvedbo … Priporočila za odločevalce smo pripravili skupaj s strokovnjaki, ki delajo z mladimi. Vse omenjeno bi z vami z veseljem delili, se o dokumentih pogovorili in skupaj iskali ideje, komu vse bi tovrstna gradiva prišla prav.

Vljudno vabljeni.

Neja Šmid v imenu ekipe The Key, Zavod Bob


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00