fbpx
[Prejeli smo] Deep Dive Vipavska dolina 2022

| Prejeli smo

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na dogodku ”Deep dive Vipavska dolina 2022”, ki ga organizira EIT Food HUB Slovenija - Nacionalno stičišče za inovacije in podjetništvo v agroživilstvu v sodelovanju z lokalnimi podjetji, lokalno skupnostjo Občina Ajdovščina in Regijsko razvojno Agencijo ROD Ajdovščina.

 

Namen dogodka je povezati ključne akterje vipavskega agroživilstva, aktivirati mlade in spodbuditi javno razpravo o možnostih razvoja kmetijskega in živilskega sektorja v Vipavski dolini.

Poleg dvodnevnega terenskega študijskega foruma za študente in delavnice podjetništva za mlade talente so odprte prijave za podjetniško, strokovno in zainteresirano javnost tudi posamezni dogodki na katere vas prisrčno vabimo.

2022 Nefiks Deep Dive Vipavska dolina

Prijave na dogodek: https://cutt.ly/BZhHdyp

1.dan, 28. september, 2022

  • 20:00 uri “Spoznaj vipavske agro-food startupe”

Predstavili se bodo: Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, Primorski tehnološki park, Pivovarna Pelicon, Uroš in Valentina, Vina Bric – Frlanova kmetija, Golden ring siri in Santei vina.

Gost večera bo g. Zmago Petrič, vinska klet Guerila.

2.dan, 29. september, 2022

  • 08:00 uri Delavnica podjetništva za mlade talente
  • 13:00 uri Javni forum z okroglo mizo: “Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?”

Javni forum se začne s študenti, ki predstavijo refleksije specifične tematike podjetniških izzivov. Po predstavitvah refleksij sledi okrogla miza z eminentnimi gosti:

  • Tadej Beočanin, župan, Občina Ajdovščina
  • Marina Pintar, dekanja, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani
  • Branimir Radikon, direktor, Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica
  • Janez Rebec, predsednik, Zbornica Kmetijskih in živilskih podjetij, GZS
  • Brigita Habjan Štolfa, direktorica, Regionalna razvojna agencija ROD Ajdovščina
  • Primož Artač, direktor, TOSLA Nutricosmetics

Kaj je dvodnevni terenski študijski forum: Terenski študijski forum je namenjen študentom in traja dva dni 28. - 29. 9. 2022. V dopoldanskem času si bodo študentje ogledali štiri partnerska podjetja (Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica, Leone, Mlinotest in Fructal), kjer se bodo seznanili z njihovim delovanjem, podjetniškimi izzivi in temami za pripravo refleksije ki jo bodo predstavili na Javnem forumu “Vipavsko agroživilstvo: kje, kam, kako?”.

Kaj je delavnica podjetništva za mlade talente: Kratka delavnica je namenjena dijakom, študentom, posameznikom na začetku svoje poslovne poti in vsem, ki bi se radi naučili nekaj novega o podjetništvu, da se spoznajo z agroživilsko panogo, trženjem in modelom Canvas.

Prijave na dogodek: https://cutt.ly/BZhHdyp

Za več informacij se lahko obrnete na eit.food.slo@bf.uni-lj.si

Več o dogodku si preberite: https://bit.ly/3QIykho

Vabljeni, da se nam pridružite in spoznate dobrote in lepote, ki jih ponuja Vipavska dolina!


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

PON-PET → 9:00-17:00