fbpx
O nas

| Talentiran.si

Zavod Nefiks
Ob dolenjski železnici 12
1000 Ljubljana

Davčna številka: 90510615
Matična številka: 1945254000
Telefonska številka: 040 698 915

PIC: 947235847
OID: E10160920

 

header 20

 
pisarna    2024 team alenka    jože g

Nives    2024 team martina   karmen znidarsic ekipa 2022

urška m    2024 team emilie   2024 team vale

rudi    2024 team ella

 

Zavod NEFIKS - Inštitut za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja

Telefon: 040 698 915
Matična številka: 1945254000
Davčna številka: 90510615
Številka bančnega računa: SI56 2900 0005 0201 043 (UniCredit Banka Slovenija d.d.)
Sedež: Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana

Uradne ure pisarne:

  • od ponedeljka do petka od 9.00-12.00 in 14.00-17.00 ure,
  • sobote, nedelje in prazniki zaprto


Kako do nas?

  • Iz centra mesta lahko pridete z avtobusom, izstopite pa na postaji Strelišče, kamor vozita troli 3 in 3G (5. postaja od pošte in Name) ali Orlova, če prihajate s trolo številka 27. Nato prečkate cesto in krenete desno, po Orlovi ulici. Trola 27 pa vas odloži že na tej ulici. Ko prečkate železniško progo, zavijete levo na ulico Ob dolenjski železnici. Po cca 300 metrih boste prišli do poslovnega kompleksa na desni (ravno nasproti železniške postaje).
  • Iz avtoceste je najbolj primerno, da izberete izvoz Rudnik in nato zavijete na Dolenjsko cesto, smer center. Pri Strelišču (malo pred prvim mostom čez Ljubljanico), zavijete levo, na Orlovo ulico. Takoj, ko prečkate železniško progo, zavijete levo na ulico Ob dolenjski železnici. Po cca 300 metrih boste prišli do poslovnega kompleksa na desni (ravno nasproti železniške postaje).
Naša pisarna se nahaja v prvem nadstropju tega kompleksa, nad barom in mesnico.
Vstopite in pridite v prvo nadstropje. Potem greste do konca levo in za zadnjimi vrati na levo nas najdete.

kjeSmo stavba map


Video sprehod do nas

Portal talentiran.si deluje v sklopu Zavoda Nefiks

Portal Talentiran.si je portal, ki skrbi za večjo zaposljivost mladih. Nismo še ena od zaposlitvenih agencij, temveč nudimo mladim znanja in poti do znanj, ki jih rabijo, če želijo biti zaposljivi. Ena izmed ključnih zadev pri tem je beleženje izkušenj in prav projekt Nefiks je tu tisto, kar portalu Talentiran.si daje dodano vrednost.

Mladim želimo dati tisto znanje, ki ga ne dobijo na fakultetah, če pa že ne dati, pa jih vsaj usmeriti, kje naj to znanje iščejo. Zato je portal Talentiran.si stičišče vseh tistih, ki jim je mar za lastno zaposljivost in ki želijo ob koncu šolanja delodajalcem pokazati še kaj več kot zgolj spričevalo ali diplomo.

Poslanstvo Zavoda NEFIKS

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi.

Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

Kako udejanjamo poslanstvo?

Zavod mladim in mladinskim organizacijam nudi ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega učenja in učinkov mladinskega dela, z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Zavod mladim prav tako omogoča predstavitve njihovih izkušenj preko spletnih portalov in jim tako pomaga pri pridobitvi ustrezne zaposlitve.

Cilj zavoda je vključevanje, prepoznavanje in upoštevanje mladinskega, ter prostovoljnega dela med drugim tudi v sistemih formalnega izobraževanja, pri nacionalnih poklicnih kvalifikacijah, pri sistemih štipendiranja in pri zaposlovanju. Zavod se zavzema za priznavanje takšnega dela in tam pridobljenega znanja kot oblike obveznih praks pri izobraževanju, kot dokazila o pridobljenih potrebnih izkušenj ali kot okoliščino, ki prinaša prednosti pri javnih razpisih ali pri zaposlovanju.

Za dosego svojega namena in ciljev zavod izvaja različne promocijske dejavnosti neformalno pridobljenega znanja in organizira različne izobraževalne dogodke, kot so tečaji, seminarji ali delavnice z namenom dviga kompetenc, razvoja zaposlitvene pismenosti in spodbujanja podjetništva pri mladih. Na področjih svojega dela se zavod ukvarja tudi z založniško dejavnostjo in izdajanjem medijev.

Za mlade Zavod tudi sam izvaja različne prostočasne dejavnosti in prireja različne kulturne prireditve, s čimer prispeva tudi h kulturnemu udejstvovanju mladih.

Zavod pripravlja tudi različne strokovne podlage za obstoj in vključitev že obstoječega sistema »Nefiks« v različne strukture delovanja družbe in v predpise ter nastopa v vlogi sogovornika z lokalnimi, nacionalnimi in mednarodnimi javnimi inštitucijami pri urejanju, beleženju in priznavanju neformalno pridobljenih znanj.

 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00