fbpx
Februarske delavnice in usposabljanja za društva in zasebne zavode

| Stičišče Središče

Na Stičišču Središče organiziramo v februarju kar nekaj usposabljanj in delavnic, ki so namenjana predstavnikom, aktivnim članom in zaposlenim v društvih, zasebnih zavodih in drugih nevladnih organizacijah v osrednjeslovenski regiji. Udeležba na delavnicah je brezplačna.

Vabljeni k nadgradnji svojega znanja in krepitvi vašega društva/zavoda!

Vse o letnem poročilu za leto 2022

Predstavniki društev, zasebnih zavodov in ustanov vabljeni na webinar o pripravi in oddaji Letnega poročila za leto 2022. Seznanili se boste s pravilno pripravo poročil, zakonskimi podlagami in praktičnimi primeri finančnega poslovanja.

Program:

  • Priprava letnega poročila za leto 2022
  • Priprava izkaza poslovnega izida in bilance stanj
  • Posebnosti pri poročanju društev ter nepridobitnih organizacij
  • Priprava Obračuna davka od dohodka za leto 2022 ter posebnosti obračuna za društva in nepridobitne organizacije

Brezplačno spletno usposabljanje organizira Regijski NVO center – stičišče nevladnih organizacij JV Slovenije v okviru Mreže regionalnih stičišč nevladnih organizacij ZaNVO, ki se sofinancira iz Sklada za NVO preko Ministrstva za javno upravo.

Kako iz stavka narediti zgodbo

Želite povedati dobro zgodbo o svojem projektu ali organizacijji, pa vam je zmanjkalo idej, kako konkretno to storiti, da pritegnete občinstvo? Želite prepričati financerje, da je vaša ideja vredna podpore?

Pridružite se nam na delavnici z Veroniko Jelen, ki vas bo skozi moderiran on – line proces vodila do vaše zgodbe.

Vodenje projektov – izvajanje, spremljanje in poročanje

Bi radi pridobili znanje o vodenju projektov, predvsem od faze, ko je projekt odobren pri financerju in se začne njegovo izvajanje? Kaj vse je pomembno za izvedbo uspešnega projekta, kaj moramo spremljati, da bomo imeli v času poročanja vse potrebne dokumente in dokazila?

Potem vas vabimo na delavnico, ki bo predstavila izvajanje, spremljanje in poročanje projektov. Na delavnici boste lahko zastavili praktična vprašanja, ki vas težijo ob vodenju projekta.

Finančno vodenje projektov

Vodenje projektov poleg vsebinskega vodenja, koordiniranja projektnega tima, spremljanja izvedbe aktivnosti in poročanja, obsega tudi finančno spremljanje in poročanje. Finančna poraba mora biti v skladu z načrtovano finančno konstrukcijo, sicer se lahko zgodi, da projekta ni moč izvesti ali da bo financer določene stroške štel kot neupravičene.

Na delavnici bomo naredili pregled upravičenosti stroškov, spremljanja porabe, knjiženja in priprave finančnih poročil.

***

Aktivnosti Stičišča Središče sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.

2023 Sticisce Sredisce MJU logo


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00