fbpx
Naj bo prvi maj praznik dostojnega dela tudi za mlade ženske

| Kolegice

Trg dela je v zadnjem letu zaznamovalo predvsem pomakanje delavcev, delodajalci si zelo prizadevajo pritegniti nove zaposlene. To pa še ne pomeni, da vsa ponujena delovna mesta nudijo dostojno delo. Ranljiva kategorija na trgu dela so še vedno mlade ženske, tudi mlade mame, ki se, pri zaposlovanju srečujejo s številnimi izzivi. 

Četudi je delovnih mest veliko, za marsikatero mlado žensko to še vedno pomeni zgolj delo za določen čas, za nižje plačilo, sprejemanje del za nižjo izobrazbeno stopnjo ali pa neugodne delovne pogoje, ki jim otežujejo usklajevanje zasebnega življenja in dela. Tudi strukturno neskladje je še vedno močno prisotno, saj se nove zaposlitve odpirajo predvsem na tehničnih in nižje rangiranih področjih, mlade ženske pa imajo drugačne vrste pa tudi višjo izobrazbo. Vse to mladim ženskam onemogoča dostojno življenje, če nimajo podpore okolice, kar posledično vpliva na mnoge vidike celotne družbe - zagotovo se ne moremo pohvaliti z visoko nataliteto. Zato na Zavodu Nefiks ob letošnjem prvem maju pozivamo, da naj bo to praznik dostojnega dela za vse, tudi za mlade ženske.

pasica 2023 kolegice mc mol ursm


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00