fbpx
VABILO NA INKLUZIJSKE POHODE V MAJU

| Aktualno

Vabimo vas, da se nam pridružite na inkluzijskih pohodih, ki jih pripravlja odbor za planinstvo invalidov PZS.

Vabimo vas, da se nam na pohodih pridružite kot spremljevalci in prostovoljci, saj lahko z našo pomočjo omogočimo slepim, slabovidnim, gibalno oviranim in osebam z motnjo v duševnem razvoju, da osvojijo enega od slovenskih vrhov.

Prostovoljci bomo sodelovali pri:
  • spremstvu slepih in slabovidnih,
  • spremstvu oseb na vozičkih,
  • pogovoru in druženju oseb z motnjami v duševnem razvoju.

Vsak par rok, nog in oči koristi, saj jih lahko posodimo tistim, ki jih potrebujejo.

20. maj: ŽAVCARJEV VRH
V soboto, 20. maja 2023 se bomo odpravili na Žavcarjev vrh. Pohodniki se dobimo v Bresternici pri Domu krajanov (ob glavni cesti) ob 8,30 uri, od koder se bomo prepeljali naslednje 3 km po »dogovoru«. Pot nas bo peljala dober prvi kilometer po asfaltu in nato naslednjih 4 kilometre po planinski ali gozdni poti. Od koče nadaljujemo pot po markirani poti do Žavcarjevega vrha in se vrnemo do koče. Po okrepčilu na koči na se bomo odpravili do CŠOD Škorpijon, kjer nas bo počakal organiziran prevoz. Premagali bomo skoraj 600 mnv.

Organiziran avtobusni prevoz: Domžale 6.30 in Kolosej 6.50. Število mest je omejeno, prijave sprejemamo do petka, 12. maja ali do popolnitve prostih mest.

21. maj: Paški kozjak/Basališče
V nedeljo, 21. maja 2023 se bomo odpravili na Paški Kozjak/Basališče. Dobimo se na Paškem Kozjaku (960 m) pri nekdanjem planinskem domu ob 8.15. Pot nas bo peljala po grebenu do Basališča (1272 m), nato pa se bomo spustili do Vitanja (452 m), kjer si bomo ogledali Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga.

Organiziran avtobusni prevoz: Domžale 6.30 - Kolosej 6.50. Število mest je omejeno, prijave sprejemamo do petka, 12. maja ali do popolnitve prostih mest.

Za več informacij o pohodu se lahko obrnete na Nives Felić - Zavod Nefiks (nives.felic@nefiks.si), 040698915.

Prosimo vas, da nam svoj namen sporočite čim prej, da vemo organizirati spremstvo za vse, ki bodo na poti potrebovali pomoč. V primeru slabega vremena se lahko zgodi, da bo pohod prestavljen ali odpovedan. O morebitni spremembi vas obvestimo.

*V kolikor pri hoji potrebujete pomoč (slepi, slabovidni, osebe na vozičkih) se obrnite na inplaninec@pzs.si ali 041 590 981 (Marjeta) 041 770 798 (Jurček). 


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00