fbpx
Študija elektrotehnike in multimedije odpirata vrata kariernim priložnostim

| Prejeli smo

Ta teden, od 22. do 26. maja, bo na Fakulteti za elektrotehniko UL Karierni teden, ki bo študentom in diplomantom ponudil vpogled v poklice prihodnosti, priložnosti za karierne preboje in spoznavanje vodilnih podjetij na področju elektrotehnike in multimedije.

V Sloveniji se že vrsto let spopadamo s pomanjkanjem tehničnega kadra, med drugim tudi inženirjev elektrotehnike in strokovnjakov za informacijsko komunikacijske tehnologije. Prav zato je ključno, da mladi pravočasno pridobijo informacije o kariernih priložnostih na teh področjih.

Po analizi Statističnega urada RS (SURS) kar 41 % slovenskih podjetij poroča o težavah pri digitalni preobrazbi zaradi pomanjkanja kadrov z ustreznim znanjem, v Združenju za informatiko in telekomunikacije pa ocenjujejo, da v Sloveniji že danes primanjkuje nekaj tisoč IKT-strokovnjakov. Poročilo o razvoju 2023 navaja, da razvoj IKT strokovnjakov in drugih digitalnih profilov, ki so nujno potrebni za zeleni prehod, zaostaja za velikimi potrebami digitalne preobrazbe.

Na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko študenti in študentke že v času študija sodelujejo z bodočimi delodajalci, ki jim omogočajo, da pridejo v stik z najsodobnejšo tehnološko opremo in trendi v industriji ter pridobljeno znanje izpopolnjujejo na realnih projektih.

2023 UL karierni teden

 

 

Vir: Fakulteta za elektrotehniko UL


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00