fbpx
Nefiks karierni dan 2024 - vabilo prostovoljcem

| Nefiks karierni dan

Iščemo prostovoljce_ke za načrtovanje in izvajanje delavnic za mlade

Študente_ke psihologije, pedagogike, socialnega dela in sorodnih smeri, vabimo k sodelovanju pri načrtovanju in izvedbi aktivnosti v okviru projekta Nefiks karierni dan, ki bo potekal 18. januarja 2024 na srednjih šolah po celi Sloveniji.

Tema letošnjega kariernega dneva je »Moja zelena kariera«, kjer bomo spodbujali ozaveščanje o trajnostnih poklicih in zelenih karierah. Prostovoljci boste med oktobrom in decembrom soustvarjali interaktivno delavnico (sobo pobega) ter jo v januarju izvedli na sodelujočih šolah.

Pridružite se naši dinamični ekipi prostovoljcev in skupaj ustvarite izobraževalno doživetje, ki bo dijakom razkrilo nove poklicne poti in jih navdahnilo za prihodnost.

Prijavite se zdaj in postanite del Nefiks kariernega dne 2024!

Uvodno izobraževanje za prostovoljce bo potekalo v torek, 26. septembra od 18.00 do 20.00 prek Zoom-a. Redna srečanja prostovoljcev pa bodo potekala od oktobra do februarja, predvidoma ob torkih ob 18.00 v Mladinskem centru Vič (Tržaška cesta 85, Ljubljana).

Mentorici prostovoljcem bosta izkušeni mladinski delavki Nives Felić (univ. dipl. teologinja) in Martina Mrakovčić (univ. dipl. psihologinja).

Kaj prinaša prostovoljstvo?
Priložnost, da:
  • se naučite ustvarjati izobraževalne sobe pobega in ustvarite zabavno in poučno doživetje za dijake,
  • se naučite o trajnostnih poklicih in zelenih karierah,
  • razvijate kompetence vseživljenjske karierne orientacije,
  • delite svoje znanje in izkušnje z mladimi,
  • se družite z drugimi prostovoljci in naredite nekaj dobrega za skupnost.
Kako se prijaviti?
  • preko spletne prijavnice v e-Nefiksu (https://app.nefiks.si/activity/1822)
  • Preko e-pošte nefiks@nefiks.si (v prijavi navedite svoje podatke in kratek opis svojega znanja in izkušenj)
  • Prijave zbiramo do 25. septembra 2023.
Veselimo se vaše prijave!

O Nefiks kariernem dnevu
Karierni dan je dogodek, ki ga že vrsto let organiziramo na več kot 40 srednjih šolah po Sloveniji, s katerim želimo srednješolce spodbuditi k razmišljanju o poklicni poti in kariernem razvoju. Dogodek bo v letu 2024 potekal že devetič. Več o preteklih izvedbah si lahko preberete na talentiran.si.

KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00