fbpx
Vodnik po človekovih pravicah – Spoznajte človekove pravice in poiščite pomoč

| Prejeli smo

Mirovni inštitut vas vabi na predstavitveni dogodek “Vodnik po človekovih pravicah – Spoznajte človekove pravice in poiščite pomoč”, ki bo v prostorih Narodnega muzeja Slovenije – Metelkova, Maistrova 1 (vhod iz Muzejske ploščadi Metelkova), Ljubljana, v ponedeljek, 25.septembra 2023, od 10.30 do 14.00 ure.

Sodelavke_ci Mirovnega inštituta bodo skozi interaktivni pristop predstavile_i projekt in prisotne spodbudile_i preveriti svoje znanje o človekovih pravicah ter ponudile_i informacije, kje naj poiščejo pomoč v primeru, ko menijo, da so bile njihove človekove pravice kršene.

Vodnik po človekovih pravicah je evropska platforma za izobraževanje o človekovih pravicah in predstavlja spletno orodje za pravno samopomoč, ki bralkam_cem na enostaven način pojasnjuje temeljne pravice na različnih področjih družbenega življenja (družina, sodni postopki, policijsko pridržanje in pripor, pridržanje tujk_cev in prosilk_cev za azil, svoboda izražanja ipd.).

Na predstavitvi bodo strokovnjaki_nje glede na svojo ekspertizo predstavilli_e različne teme Vodnika po človekovih pravicah. Seznam govork_cev je naveden v programu dogodka.

Do Vodnika lahko dostopate na tej povezavi: https://www.clovekovepravice.si/si/teme/

Uradnemu delu dogodka bo sledila razprava v sproščenem vzdušju. Na voljo bo tudi pogostitev.

Projekt Vodnik po človekovih pravicah sofinancira Evropska unija preko programa Erasmus +, izvaja pa ga Baltic Human Rights Society skupaj s partnerji iz Estonije, Francije, Hrvaške, Litve, Bolgarije, Slovaške in Slovenije.

Zaradi lažje organizacije prostora in pogostitve naprošamo, da prijave na dogodek posredujete na e-naslov vodje projekta: katerina.kockovska-setinc@mirovni-institut.si, najpozneje do 22. septembra 2023, do 16. ure. Za dodatna vprašanja smo dosegljivi_e tudi po telefonu na številki: +386 1 234 77 29. Prisotne_i na dogodku bodo prejele_i potrdilo o udeležbi.

 

Vir: Mirovni inštitut


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00