fbpx
Usposabljanje na Finskem

| Prejeli smo

Želiš pridobiti nove veščine, znanja in izkušnje na področju organizacije dogodkov? Imamo priložnost zate!

V okviru projekta DODAJ iščemo dve strastni mladinski delavki ali mladinska delavca, ki sta pripravljena_i sprejeti izziv in spreminjati svet okoli sebe. Ponujamo priložnost, da se z nami udeležiš brezplačnega usposabljanja na Finskem, se seznaniš s pomenom aktivne participacije mladih in naučiš, kako izvesti IDEATON, inovativno metodo za spodbujanje aktivnega državljanstva med mladimi.

Najprej delimo nekaj informacij o projektu DODAJ.

Sodelovanje mladih pri odločanju je ključno za demokracijo, a žal s(m)o mladi v slednje procese pogosto premalo vključeni. To lahko vodi v zanemarjanje vprašanj, ki so za nas pomembna. Projekt DODAJ si prizadeva za zmanjšanje neenakosti in išče osebe, ki bodo del spremembe. Del projekta je tudi metoda IDEATON.

Kaj sploh je metoda IDEATHON?

Naš projekt ima enostavno, a pomembno poslanstvo: omogočiti mladim, da se aktivno vključijo v lokalno demokracijo. Z metodologijo IDEATON jim želimo odpreti vrata, da svoje ideje delijo s tistimi, ki o njihovi prihodnosti lahko odločajo. Ne le, da bodo njihove potrebe s tem bolj slišane, spodbudili bomo tudi njihovo učenje o lokalni politiki.

Gre torej za orodje, ki omogoča mladim, da prispevajo k oblikovanju javnih politik in se prepričajo, da njihov glas šteje. Sodelovanje v IDEATONIH omogoča mladim, da neposredno komunicirajo z oblastmi, kar povečuje verjetnost, da bodo njihove ideje upoštevane v političnih odločitvah.

Več o metodi IDEATON lahko prebereš TUKAJ.

Usposabljanje na Finskem

Datum: 5.–11. november 2023
Lokacija: Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu, Finland
NAMESTITEV, PREHRANA IN PREVOZ: Kriti bodo stroški namestitve, prevoza in prehrane.

Kaj se pričakuje od tebe? / Kakšen profil osebe iščemo?
Da imaš željo po novem znanju, si angažiran_a, komunikativen_na in dobro deluješ v timu. Željeno je, da imaš dobre organizacijske sposobnosti in ti je mar za razvoj lokalnega okolja. Pomembno je, da imaš izkušnje z delom z mladimi, da ti je v veselje voditi delavnice in sodelovati z občino.

Več informacij najdeš v infopacku. Oglej si ga TUKAJ.

Prijave zbiramo do 20. septembra 2023, TUKAJ.

Tukaj je tvoja priložnost, da sodeluješ pri projektu, ki spreminja način, kako mladi prispevajo k lokalni demokraciji in sodelujejo v participativnih procesih. Če imaš kakršnokoli vprašanje, se lahko obrneš na info@pina.si.

 

 

Vir in slika: Pina


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00