fbpx
KEKS konferenca 2024

| KEKS

V Göteburgu na Švedskem se je te dni mudilo preko 650 predanih mladinskih delavcev iz Švedske in nekaterih drugih držav. Med njimi sta bila tudi Nives Felić, koordinatorica mreže KEKS v Sloveniji (Zavod Nefiks) in Edgar, maskota MC Vič.


Konferenca je ponudila bogat program, ki je vključeval predavanja, delavnice in študijske obiske. V uvodnem programu so udeleženci konference prisluhnili predavanju Johna Bamberja, ki ima dolgoletne izkušnje na področju mladinskega dela in je ekspert na področju neformalnega učenja. Z mladinskimi delavci je delil nekatere uvide, kako z mladimi vzpostaviti dobre in trajne odnose.


Tudi Nives Felić in Anders Johansson (KEKS) sta na enem od predavanj predstavila rezultate ankete o tem, kaj mladim pomeni kvalitetno preživljanje prostega časa. Med februarjem in majem je v 6 Slovenskih občinah potekala raziskava o tem, kaj mladi počnejo v prostem času in kakšno vlogo vidijo mladih v mladinskih centrih. V predstavitvi sta Nives in Anders delila nekaj rezultatov in sodelujoče povabila k skupnemu razmisleku o tem, kako lahko rezultate uporabijo pri svojem delu. Prav tako je Katarina Gorenc iz Mestne občine Ljubljana (MOL) prko ZOOM-a predstavila dobre prakse mladinskega dela v občini ter Mrežo mladinskih centrov Ljubljana. Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili, kako MOL s 5 mrežami, 19 mladinskimi centri in preko drugih programov podpira več kot 54.000 mladih v občini.


Konferenca je bila odlična priložnost za izmenjavo znanja, idej in za vzpostavljanje novih povezav z mladinskimi delavci iz različnih držav. “Super je bilo videti mladinske delavce, ki so predani, navdušeni in ki jih zanima, kaj se dogaja okrog njih! Tudi študijski obisk v mladinski center Vårvindens Fritidsgård je bil dobra priložnost, da sem “teorijo” mladinskega dela na Švedskem povezala s prakso. Če povzamem celotno doživetje konference, pa bi izrazila hvaležnost, da sem lahko bila del tako velikega in pomembnega dogajanja. Držim pesti, da se tudi pri nas zgodi kaj podobnega :) ”.

 

keks konferenca


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00