fbpx

Nefiks karierne rešitve


Nefiks karierne rešitve je projekt, ki smo ga izvajali pri Zavodu Nefiks. Financiran je bil preko javnega razpisa “Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost”, sklop A – Regionalni projekti, zahodna kohezijska regija, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Operacijo oziroma projekt sta financirala Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Projekt je mladim pomagal do vseživljenjske karierne pismenosti. Dosegli smo jo z razvojem kompetenc in sposobnostjo vodenja lastne kariere, vključno z beleženjem neformalno pridobljenega znanja. Vsak udeleženec je sposoben kompetence ovrednotiti, nadgraditi in vnovčiti na trgu dela. Za mlade smo izvedli izobraževalna sklopa z naslovoma: Manager družbenih omrežij in Samostojno na trg dela.

 

Manager druzbenih omrezij 200x200 Samostojno na trg dela 200x200

 

Na spletni strani z orodji za beleženje smo organizirali kampanjo #mladiinkompetentni. Ta je dvignila zavest o pomenu beleženja in o tem, da lahko kompetence za zaposlitev mladi razvijajo v mladinskem sektorju.

V sklopu projekta smo izdali tudi tri publikacije s področja karierne pismenosti in beleženja neformalno pridobljenega znanja.

2021 10korakov cover   zgode in nezgode klenih iskalcev zaposlitve naslovnica   2021 NKR Prirocnik za upravljanje druzabnih omrezij slika naslovnice


V sklopu kampanje so nastali tudi video posnetki #mladiinkompetentni skrbijo za zdravje na delovnem mestu, s katerimi sporočamo mladim iskalcem zaposlitve o skrbi za zdravo in varno delovno okolje.

mladiinkompetentni workout

Za več informacij v povezavi s projektom, ki se je zaključil 15. septembra lahko pišete na: nefiks@nefiks.si.

2020 NKR logo all5 nalozbo rgb


Več člankov


Iščeš kaj bolj konkretnega?


KDO SMO IN KAJ POČNEMO?

N E F I K S

Poslanstvo zavoda je mladim in mladinskim organizacijam zagotavljati ustrezno strokovno podporo pri beleženju in evidentiranju neformalnega izobraževanja in učinkov mladinskega dela z namenom njegovega priznanja v širši družbi. Nadalje je namen zavoda mladim pomagati pri kariernem razvoju, zaposlovanju in aktivnem državljanstvu ter zagotavljati pomoč in podporo pri organizacijskem in drugem razvoju mladinskih in nevladnih organizacij.

   Zavod Nefiks
            Ob dolenjski železnici 12
            1000 Ljubljana

  nefiks@nefiks.si

    +386 40 698 915

URADNE URE

Pisarna: PON-PET → 10:00-13:00
Telefon: PON-PET → 9:00-16:00