Nefiks
Torek, 11 December 2018

Nefiks karierne klube (KKN) izvajamo po celi Sloveniji, namenjeni so srednješolcem.
Vodijo jih usposobljeni tutorji - izvajalci (ponavadi študentje pedagoških smeri), ki srednješolcem pomagajo odkrivati njihove karierne potenciale, ki jih dolgoročno vodijo do zaposlitve.

VEČ

Članek: srečanje s študentko specialne pedagogike

Specialna pedagogika? Zakaj?
Že od malih nog me je navduševalo delo z otroki, zato sem do začetka 9. razreda bila prepričana, da se bo moja srednješolska pot nadaljevala na predšolski vzgoji. Ne vem točno, kaj me je na koncu prepričalo za vpis na gimnazijo, vendar to je vsekakor bila moja najboljša odločitev v mojem življenju.

Beri dalje

Lepo je živeti in ne le obstajati

To je stavek, ki mi je dal nekaj časa nazaj zelo misliti. V življenju je pomembno, da si samoiniciativen in se udeležiš kakšnih zanimivih reči. Tako se je namreč zgodilo tudi z mano. Odločila sem se, da ne bom le obstajala, celo poletje delala, posedala doma, ampak da bom tudi živela. Prijavila sem se na tridnevni karierni tabor in razširila obzorje, za kar mi nikoli v življenju ne bo žal.

Beri dalje

Produktiven vikend v dijaškem domu Bežigrad

V Dijaškem domu Bežigrad je ta vikend vrvelo od dogajanja, saj smo gostili kar dve skupini. Na Kariernem taboru so se zbrali dijakinji, ki se bodo morali kmalu odločiti za študij in posledično poklic, od petka do sobote pa so se na usposabljanju družila dekleta, ki so se izobraževala za izvajalke kariernih aktivnosti.

Beri dalje

Že veš, kaj bi rad počel v lajfu?

Tridnevni karierni tabor je odlična priložnost za srednješolce in srednješolke iz vse Slovenije, ki iščejo informacije kako in kam po srednji šoli. Mladi se bodo na taboru naučili odkrivati svoje talente ter kako jih razviti, spoznavali poklice prihodnosti in mednarodne priložnosti ter poslušali o uspešnih zgodbah s strani izkušenih mentorjev, kariernih svetovalcev in kadrovikov ter drugih zanimivih gostov iz atraktivnih poklicnih področij.
Po končanem taboru bodo mladi tako pridobili številne karierne informacije, priložnost povezovanja in sklepanja prijateljstev.  

Beri dalje

KARIERNI TABOR 2018 - za dijake

S svojimi so-vrstniki, izkušenimi mentorji in zanimivi gosti te bomo popeljali v svet študentarije in te na polno opremili za nadaljevanje tvoje študijske poti. Skupaj bomo raziskovali  interese in vrednote, odkrivali različne učne stile, spoznavali in krepili kompetence prihodnosti.

Tabor je namenjen srednješolcem starim od 15 do 18 let, ki želijo v času tabora izvedeti katera fakulteta je prava zanje, kako poteka študij iz področij njihovega zanimanja, katere priložnosti se jim ponujajo v času študija, kaj vse je pomembno preden vstopijo na trg dela... Prijave zbiramo do zapolnitve mest TUKAJ!

Beri dalje

Več prispevkov