Nefiks
Sobota, 16 Februar 2019

Nefiks karierne klube (KKN) izvajamo po celi Sloveniji, namenjeni so srednješolcem.
Vodijo jih usposobljeni tutorji - izvajalci (ponavadi študentje pedagoških smeri), ki srednješolcem pomagajo odkrivati njihove karierne potenciale, ki jih dolgoročno vodijo do zaposlitve.

VEČ

Energija v praksi

Na Miklavžev dan je Gimnazijo Celje – Center obiskal prav poseben gost. Miklavž? Nak. Praktik :). Kdo pa je prakikt? Praktik je oseba, ki ima veliko delovnih izkušnj (SSKJ).

Beri dalje

Karierni klub ŠG Vipava

V sklopu Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva 29. 11. 2018 smo dijakinje ŠGV v okviru kariernega kluba Nefiks pod mentorstvom ge. Alenke Blazinšek Domenis obiskale računalniško podjetje Editor v Solkanu.

Beri dalje

Članek: srečanje s študentko specialne pedagogike

Specialna pedagogika? Zakaj?
Že od malih nog me je navduševalo delo z otroki, zato sem do začetka 9. razreda bila prepričana, da se bo moja srednješolska pot nadaljevala na predšolski vzgoji. Ne vem točno, kaj me je na koncu prepričalo za vpis na gimnazijo, vendar to je vsekakor bila moja najboljša odločitev v mojem življenju.

Beri dalje

Lepo je živeti in ne le obstajati

To je stavek, ki mi je dal nekaj časa nazaj zelo misliti. V življenju je pomembno, da si samoiniciativen in se udeležiš kakšnih zanimivih reči. Tako se je namreč zgodilo tudi z mano. Odločila sem se, da ne bom le obstajala, celo poletje delala, posedala doma, ampak da bom tudi živela. Prijavila sem se na tridnevni karierni tabor in razširila obzorje, za kar mi nikoli v življenju ne bo žal.

Beri dalje

Produktiven vikend v dijaškem domu Bežigrad

V Dijaškem domu Bežigrad je ta vikend vrvelo od dogajanja, saj smo gostili kar dve skupini. Na Kariernem taboru so se zbrali dijakinji, ki se bodo morali kmalu odločiti za študij in posledično poklic, od petka do sobote pa so se na usposabljanju družila dekleta, ki so se izobraževala za izvajalke kariernih aktivnosti.

Beri dalje

Več prispevkov