fbpx Nefiks
Sreda, 28 Oktober 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

logo kkn

Mladi v kariernih klubih, ki potekajo po vsej Sloveniji, odkrivajo svoje karierne potenciale, spoznavajo trg dela in razvijajo svoje kompetence. V klubih je med 5 in 12 udeležencev, vodi pa jih Nefiks tutor. Karierni klubi potekajo tudi digitalno.

Karierni klubi na svoji šoli organizirajo tudi Nefiks karierni dan.

Dijaki, prijavite se TUKAJ.

Vodje, prijavite se TUKAJ.

 


Karierni heroji

Skupina dijakov pa lahko sodeluje tudi v nagradnem natečaju Karierni heroji, kjer okrepijo svoje IT kompetence in sposobnost timskega dela ter spoznajo svoje potencialne poklice, informacije pa znajo predati tudi naslednjim generacijam dijakov pred odločitvijo o svoji karierni poti. Več na natečaju si preberi tukaj.

banner natecaj karierni heroji jesen 2019 720x180

 


Poletne karierne delavnice za srednješolce

 26. avgusta 2013 bomo v dijaškem domu Poljane v Ljubljani pričeli s

kariernimi delavnicami za srednješolce.

Če si tudi ti med tistimi, ki še ne vedo, kam in kako po maturi, potem te vabimo, da se udeležiš tridnevnih delavnic na temo poklicnega načrtovanja. PRIJAVAPrijavite se lahko tudi s posebno TIK - TAK kodo, ki jo vpišete v e-prijavnici TUKAJ (klik) pod zavihek "komentarji".
Izžrebani srečneži bodo 3 dnevno delavnico koristili brezplačno!

Beri dalje

Karierni klubi NEFIKS

Zavod NEFIKS pripravlja novost: po uspešnih Zaposlitvenih klubih bomo organizirali Karierne klube Nefiks. Klubi bodo delovali po različnih šolah po Sloveniji, mi, Nefiks tutorji, pa jih bomo vodili in promovirali razvoj kompetenc in Nefiks.

Za razvoj projekta tako potrebujemo vsaj 10 tutorjev oz. tistih, ki bi to radi postali! V začetni fazi bomo navezali stike s šolami oz. dijaškimi domovi, na katerih bomo kasneje vzpostavili karierne klube.  

Podaljšan rok prijave!
PRIJAVA

Beri dalje

Opis Kariernih klubov

Nefiks karierni klubi delujejo po različnih šolah po Sloveniji. V vsakem klubu je med 8 in 15 srednješolcev, ki se tedensko srečujejo z željo načrtovati svoje nadaljnje izobraževanje in kariero.

Namen klubov je razvoj karierne orientacije pri srednješolcih in razvoj kompetence kariernega vodenja pri študentih.
Klube vodijo usposobljeni tutorji - izvajalci (ponavadi študentje pedagoških smeri), ki srednješolcem pomagajo odkrivati njihove karierne potenciale, ki jih dolgoročno vodijo do zaposlitve.

V praksi to pomeni, da se skupina srečuje enkrat tedensko in najprej izpolni svoj predvideni karierni plan, nato pa si začrta, kaj vse bo počela, da bodo posamezniki ugotovili, kje se skrivajo njihovi potenciali. Odkrivanje potencialov in razvoj kompetenc poteka skozi različne vsebine, takšne, ki se smiselno dopolnjujejo s šolskimi, izvajanje pa poteka po načelih neformalnega izobraževanja.

Beri dalje