fbpx Nefiks
Sreda, 28 Oktober 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Zabavaj se in odkrij svoje poklicne kompetence v kariernem labirintu

Na Zavodu Nefiks smo začeli s projektom Karierni labirint. Te zanima kaj je to? Karierni labirint je aktivnost, na kateri dijaki spoznavajo sebe, svoje interese ter poklicne priložnosti. Mladi se spoznavajo z dejavniki karierne poti preko interaktivnih točk ter zabavnih skupnih dejavnosti. Skupaj ali posamezno se prebijejo skozi labirint kariernih aktivnosti, ki jim lahko pomagajo pri pomembnih odločitvah glede njihove poklicne poti.

Beri dalje

[prejeli smo] Za osem tednov v Nemčijo?

Organizacija Internationaler Bauorden išče prostovoljca, ki bi se jim pridružil med 9. avgustom in 3. oktobrom. Iščejo mlade, stare med 18-26 leti, ki bi kot prostovoljci sodelovali na štirih različnih kampih za mlade. Udeležba je brezplačna, poskrbijo za prenočišče in hrano, prevoz med kampi, zdravstveno zavarovanje, prostovoljec pa dobi povrnjene tudi potne stroške do višine 200 €. 

Beri dalje

Negovanje sveta je lahko služba

Kot odgovor na veliko brezposelnost med mladimi in istočasno nizko stopnjo zaposlenosti v nevladnem sektorju so v Kulturno izobraževalnem društvu PiNA začeli s projektom Social Innovators. V sklopu projekta bodo z več kot 40 nevladnimi organizacijami omogočili mladim, da pridobijo edinstveno priložnost sodelovanja v nevladnem sektorju. S pomočjo mentorjev bodo pridobili pomembne delovne kompetence, eden/ena od njih pa bo nagrajen/a z enoletno zaposlitvijo v izbrani organizaciji. 

Beri dalje

Več prispevkov