fbpx
default_mobilelogo
 • 2021 posvet mc krepitev kompetenc t.si banner
 • dekleta ne izdelujejo le piškotov copy NAGRADA popravljeno
 • 2020 april druzabne igre banner
 • P EU banner2 720x180
 • aktualnoaktualno 720px 2
 • sticisce banner
 • banner pridruzi se ekipi
 • Anita Boljte popravljeno
 • Romina Godnič Grošelj popravljeno
 • Tadeja Ozebek
 • Sabina Ivanov
 • Kristy Turk
 • Teja Simcic
 • Urska Bencina
 • Lucija Jezersek
 • Klara Zavrl
 • Adriana Lorenzutti
 • Sara Marn
 • Anja Jakse
 • Taja Kaker
 • NKR Banner 240x240

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:
Zavod Nefiks je v preteklih sezonah ob podpori znamke ORTO izvajal projekt Zaposlitveni klubi za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je delo dobilo 145 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvih štirih sezonah. V prvem krogu četrte sezone so klubi potekali v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi, v drugem krogu se izvajata kluba v Novem mestu in na Jesenicah. Več o tem...

 
 
Spoštovani, bodite podjetje z naslova! Namenite vašo povprečno bruto plačo za štirimesečno delovanje Zaposlitvenega kluba za mlade in s tem pomagajte brezposelnim mladim do zaposlitve.Mladi so na trgu dela ena najranljivejših ciljnih skupin. Tako kažejo statistike, to se odraža v vsakdanjih pogovorih mladih in njihovih staršev. Pomagajte mladim iz vaše okolice vstopiti na trg dela in s tem pokažite svojo družbeno odgovornost.

Zaposlitveni klubi za mlade, ki jih izvaja Zavod Nefiks, so se ob podpori blagovne znamke »ORTO« v preteklih treh sezonah izkazali kot uspešna odskočna deska za prvo službo za več kot 120 mladih.

 

Mladi v zaposlitvenih klubih ob pomoči mentorjev organizirajo dogodke, na katerih se povezujejo in predstavljajo lokalnim delodajalcem, ob enem razvijajo kompetence organizacije, komunikacije, timskega dela, trženja in prodaje.

Če boste namenili eno povprečno bruto plačo, bomo na Zavodu Nefiks v vašem okolju organizirali Zaposlitveni klub, v katerega bomo vključili med 15 in 25 mladih z vašega lokalnega okolja. Z njimi bomo štiri mesece intenzivno izvajali aktivnosti, ki jih bodo pripeljale do dela. Če donirate povprečno bruto plačo za projekt, do njega nimate drugih obveznosti, dobite pa možnost:

- Da pristopite v konzorcij podjetij, ki skupaj s Si.mobil d.d. spodbujajo zaposlovanje mladih,

- Da mlade spoznate preko njihove aktivnosti in z izbranimi sodelujete in jih na tak način brez stroškov preizkusite in spoznate ali so lahko vaši potencialni sodelavci,

- Da postavite pogoje, kakšne vrste kadri imajo prednost pri vključitvi v lokalni klub,

- Da vas kot donatorja predstavljamo v lokalnih medijih in si tako pridobite ugled.

- Če donirate sredstva, niste obvezani nikogar iz Zaposlitvenega kluba za mlade zaposliti, seveda pa je to ob obojestranskem interesu zelo dobrodošlo.

V upanju na sodelovanje pošiljamo lep pozdrav,

Alenka Blazinšek in  ekipa Nefiksa

 
ZAPOSLITVENI KLUB ZA MLADE

Klubi delujejo po participativni metodi, ki temelji na načelih sprejemanja odgovornosti, timskega dela, samoiniciativnosti in načrtovanja kariere.

Potek procesa:

1. Mesec: promocija in nabor udeležencev – intzenzivna promocija v lokalnih medijih in med kanali, ki se jih poslužujejo mladi.

2. Mesec: skupinsko delo z mladimi in osebno spremljanje. Predavanja o trgu dela, delavnice, izobraževanja, priprava CV-ja in CV vizitk.

3. Mesec: podjetne aktivnosti – mladi se naučijo trženja in prodaje – če želite v povezavi z vašimi produkti.

4. Mesec: mreženje – organizacija predavanj in srečanj z delodajalci za izven.

V sredini in na zaključku projekta so narejeni tudi prispevki za lokalne medije, ter skupni prispevki vseh klubov za lokalne medije. O poteku kluba redno objavljamo novice na spletni strani www.talentiran.si in na FB profilu: Služba me ne išče.

Pripevek je ena povprečna bruto plača v vašem podjetju, ki jo donirate na račun Zavoda Nefiks, lahko tudi v več obrokih. Z vašo donacijo izpeljemo Zaposlitveni klub za mlade v vašem kraju, vso organizacijo in izvajanje prevzamemo mi.
Več informacij o zaposlitvenih klubih: http://www.talentiran.si/index.php/zaposlitveni-klubi-za-mlade
Mlada, izobražena in izredno motivirana dekleta, članice Zaposlitvenega kluba za mlade Jesenice, so organizirala Zaposlitveno priložnost za mlade. Dogodek se je odvijal na Jesenicah, v dvorani Kolpern.  Namen dogodka je bil iskalcem zaposlitve pomagati stopiti v stik neposredno z delodajalci. Dekleta so pripravile zabaven in pester program, ki ga je otvoril podžupan Občine Jesenice Miha Rebolj.

Ime: Zaposlitveni klub za mlade Zagorje ob Savi

Lokacija: Mladinski center Zagorje ob Savi, Cesta 9. avgusta 48, 1410 Zagorje ob Savi

Termin srečanja: vsak torek ob 16.00 (do 8.3.2016)

Vsebina: Zaposlitveni klub Zagorje ob Savi v Mladinskem centru Zagorje uspešno deluje že četrto leto zapored. V četrto sezono izvajanja kluba je vključenih 19 mladih iskalcev dela, ki prihajajo z vseh koncev Zasavja. Člani se tekom sodelovanja v klubu najbolj veselijo spoznavanja potencialnih delodajalcev, mreženja z njimi, informiranja o priložnostih za delo ter druženja z ostalimi člani kluba, izmenjevanja znanj in informacij o zaposlitvenih možnostih. Mladi iskalci dela se bodo srečevali do začetka marca 2016, tekom delovanja v klubu pa bodo pripravili nekaj delavnic, s pomočjo katerih bodo krepili svoje veščine za boljšo zaposljivost, ter organizirali nekaj zaposlitvenih dogodkov, ki jim bodo omogočili stik z morebitnimi bodočimi delodajalci.


Vodja zaposlitvenega kluba: Tjaša Polc

Tjaša Polc (univ. dipl. politologinja) je v projekt »Zaposlitveni klubi za mlade« (prej »Služba me(ne) išče«) vključena že od samega začetka v letu 2012 - sprva kot članica kluba, kjer je bila zadolžena za PR in odnose z javnostmi, leta 2013 pa je prevzela vodenje kluba, kar z veseljem opravlja tudi letos. S pomočjo sodelovanja v klubu je dobila raznolike priložnosti za sodelovanje z Mladinskim centrom Zagorje in drugimi nevladnimi organizacijami. Neformalno se izobražuje na različnih področjih ter prostovoljno deluje v nekaterih društvih in združenjih.
Pomočnica vodje kluba: Lučka Kokole

Lučka Kokole je diplomantka grafične in medijske tehnike in lanskoletna udeleženka Zaposlitvenega kluba za mlade Zagorje. Lani je v klubu prevzela vlogo fotografinje, vsestranska pa je bila tudi pri različnih projektih, ki jih je klub izvajal. Delo pomočnice vodje kluba je sprejela z mislijo: »Novim izzivom naproti!« in empatijo do članov, pri katerih ve, s čim se soočajo pri iskanju zaposlitve. Z entuziazmom in udeležbo v Zaposlitvenem klubu za mlade so se ji odprla nova vrata na področju dela, med njimi tudi enomesečni delovni preizkus v Mladinskem centru Zagorje.Člani zaposlitvenega kluba: 

Marija, po izobrazbi mag. prof. slovenistike, sicer pa precej športno dekle. V prihodnosti želim postati profesorica ali učiteljica slovenščine na eni šoli, najraje na trboveljski gimnaziji, ki sem jo obiskovala tudi sama.

Tinkara, 32, univerzitetna diplomirana bibliotekarka, po izobrazbi diplomirana bibliotekarka, po spletu okoliščin sem pridobila dragocene izkušnje na področju vzgoje in izobraževanja, kjer iščem nove zaposlitvene priložnosti.

Renata, 26 let, končana izobrazba: diplomirana upravnica ved. V bližnji prihodnosti se vidim nekje v pisarni, da imam razgiban delovnik se pravi kombinacija pisarna, teren. Večji cilj mi pa je imeti nekoč svoje uspešno rastoče podjetje.

Matej, 29, gimnazijski maturant,Ko bom velik si želim biti zaposlen v mladinskem organiziranju ;)

Alma, 31 let, diplomirani ekonomist: Nekoč si želim postati vodja prodajne administracije, kjer skrbim za prevzem in odpremo blaga, hkrati pa sodelujem z računovodstvom z osnovnimi knjigovodstvenimi aktivnostmi. 

Tina, 22, NPK: pomočnik natakarja. Delo v strežbi me veseli,ker rada delam z ljudmi, zato se vidim kot zaposlena v gostilni, hotelu ali restavraciji.

Kaja, 22, ekonomska tehnica: "Najbolj si želim delati v kakšnem mladinskem centru ali podobnem podjetju, saj me zelo veseli delo z ljudmi".

Maša, zaključujem študij anglistike in rusistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V prihodnosti upam, da bom zaposlena kot učiteljica enega od teh jezikov. 

Ula, 23, diplomirana ekonomistka (UN): Želim delati v organizaciji, ki bi mi omogočila, da s svojo motivacijo, znanjem in kompetencami pripomorem k boljšemu poslovanju. Prav tako si želim, da bi na delovnem mestu pridobila nova znanja in izkušnje.

Simona, 24, turistični tehnik, Nekoč si želim voditi odlično animacijsko ekipo, saj mislim, da to vključuje vse moje želje sanjske službe v realnem času. Da pa je služba blizu doma, pa bo le pika na i.


Vito, 26, diplomirani psiholog, "Nekoč si želim delati na kadrovskem področju ali pa v nogometu kot trener. "

Ines, 26. Bodoča magistrica logistike. Želim si dinamičnega dela v podjetju, kjer se bom lahko poklicno in osebno izpopolnjevala. 

Saša, 28 let, Ekonomski tehnik. Zaposliti se želim v proizvodnem podjetju kot kontrolor kakovosti.

Maja, 29, gimnazijska maturantka. V prihodnosti želim delati v prodaji.

Alenka Zupan, 29 let. Gostinsko turistični tehnik in dokončevanje faksa hortikultura.  Rada bi delala v vrtnariji, cvetličarni, prodajalni ali administrativna dela.

Urška, 28 let, dipl.grafični in medijski tehnik: " Želim delovati na področju grafike in oblikovanja, kjer bi lahko izrazila svojo kreativnost in splošno navdušenost nad umetnostjo. Delo, ki bi mi ustrezalo bi bilo raznoliko, inovativno in bi mi predstavljalo osebni izziv ter zahtevalo od mene nenehno rast in izpolnjevanje."

Tjaša, 25, Kot diplomirana socialna delavka si želim delati na področju socialnega dela, saj me delo z ljudmi že od nekdaj zelo veseli.

Kontakt

 • nefiks@nefiks.si
 • 040 698 915
 • DŠ: 90510615

Pisarna:
Ob dolenjski železnici 12, 1000 Ljubljana

Uradne ure pisarne:
TOREK od 10. do 13. ure in od 15. do 17. ure
ČETRTEK od 9. do 13. ure in od 15. do 17. ure

O nas

Pridruži se Nefiksu!

Delujemo po principu mladi za mlade in tudi tebe vabimo, da se pridružiš ekipi #mladihinkompetentnih.

Pridruzi se ekipi

 

Izpostavljeno ...

Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju - Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.
MladinskoDelo logotipa

Javni interes

Imamo status organizacije v javnem interesu pri Uradu RS za mladino. Podpira nas tudi Urad za mladino Mestne občine Ljubljana, ki sofinancira projekt KolegiceKarierni labirint, MC Vič in Mrežo KROJ.

URSM logo spletna stran

Koristne povezave

Naš ustanovitelj je društvo Mladinski ceh.
Naš glavni financer URSM.
Smo konzorcijski partner mreže MINVOS.

Oglejte si še: