Nefiks
Torek, 23 Oktober 2018
Projekt Nefiks zaposlitvene rešitve je do novih priložnosti na trgu dela pomagal že več kot 320 mladim.
V okviru projekta smo e-Nefiks razširili v platformo za povezovanje med delodajalci in mladimi iskalci zaposlitve. Vpiši se v e-Nefiks in se s svojimi kompetencami predstavi delodajalcem.

13. 9. 2018 je potekala Skupna zaključna konferenca vseh izvajalcev aktivnosti v okviru razpisa za spodbujanje aktivnega državljanstva mladih mladimoprihodnost.si.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

radio 1 pasica 300x100 napis 01 01

Vabljeni na konferenco Mladimo prihodnost!

13. 9. se nam lahko pridružiš na Gospodarskem razstavišču, kjer lahko izveš več o mladinskem delu in kako ti lahko aktivno delovanje v mladinskem sektorju ali na prostovoljskem področju pomaga do konkurenčnosti na trgu dela. Prostovoljstvo je lahko velik plus v tvojem CV-ju; še na LinkedIn-u je to posebna kategorija! PRIJAVA JE MOGOČA TUKAJ: http://mladimoprihodnost.si/prijava/.
Prisotni bodo vsi vidni akterji na področju mladinskega dela: Mladinski ceh, Zavod Ypsilon, Mreža Mama, Epeka, Socialna akademija, IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, skavti, taborniki, Sindikat Mladi plus in seveda, Zavod Nefiks.

Beri dalje

Z e-Nefiksom do zaposlitve - PROJEKT NZR

Dejstvo je, da mladim ob vstopu na trg dela pogosto manjkajo praktična znanja in izkušnje, ki jih cenijo delodajalci, in jim zato iskanje prve zaposlitve predstavlja velik izziv. Na Zavodu Nefiks smo se odločili lotiti te težave z usposabljanji, delavnicami in izobraževanji s področja IT tehnologije, oblikovanja, marketinga in mehkih veščin. Do novih kariernih priložnosti smo v projektu pomagali več kot 320-im mladim, mnogi izmed njih pa ostajajo z nami povezani tudi po zaključku svojega usposabljanja. V projektu je sodelovalo več kot 40 predavateljev, sodelovali pa smo z več kot 50-imi delodajalci.

Beri dalje

Osveži angleščino z nami!

Nefiks zaposlitvene rešitve vabijo v svoje vrste motivirane kandidate in mlade iskalce zaposlitve do 29. leta, ki niso v rednem delovnem razmerju.
Pridruži se nam na POLETNI ŠOLI, kjer boš z osvojenim znanjem povečal svojo zaposljivost. Zate organiziramo nadaljevalni tečaj angleškega jezika in kreativne projektne delavnice za delodajalce.

Beri dalje

Naročiš avtobus, se odločiš, kam bi rad šel, in že iščeš novo službo!

Teden kariernih busov je eden od sklepnih dogodkov uspešnega dvoletnega projekta Nefiks zaposlitvene rešitve, ki deluje pod okriljem Zavoda Nefiks. Od 18. do 22. junija je avtobus z mladimi iskalci prve zaposlitve obiskal 5 slovenskih regij in nas pripeljal naravnost do delodajalcev ter odločevalcev v regiji: služba namreč ne poišče nikogar, stvari je treba vzeti v svoje roke.

Beri dalje

5 kariernih busov v 5 slovenskih regij

S Tednom kariernih busov, ki je potekal od 18. do 22. junija po 5 slovenskih regijah, je Zavod Nefiks mlade iskalce  zaposlitve odpeljal k priznanim slovenskim delodajalcem, kjer so se na delavnicah drug drugemu predstavili. S tem se k septembrskemu zaključku bliža projekt Nefiks zaposlitvene rešitve, ki je od leta 2016 gostil več kot 320 zadovoljnih mladih ter jih povezal z več kot 100 delodajalci. Z zaključno izjavo projekta, ki jo je Zavod Nefiks danes predal Mestni občini Ljubljana,  opozarjajo na zaposlovanje mladih visoko izobraženih žensk na zanje neustreznih položajih.

Beri dalje

Več prispevkov