Nefiks
Torek, 23 Oktober 2018

Baloni Karierni dan 2018 tisk1

Nefiks karierni dan je projekt, ki je namenjen predvsem dijakom v srednjih šolah, ki se že spopadajo z izbiro študija in svoje karierne poti ali pa jih to čaka v bližnji prihodnosti. Glavni namen je mladim sporočiti, da je študij pot in ne cilj ter jih spodbuditi k razmišljanju o kariernem razvoju in poklici poti.

Na kaj vse mora biti mlad človek pozoren, ko se odloča o tako pomembni stvari?  Kaj dijaka zanima, kakšne so njegove kompetence, kateri so poklici prihodnosti, kaj zanj pravzaprav pomeni uspeh in kako so karierni uspeh dosegli drugi - ki so nekoč stali pred enako odločitvijo. Na Nefiks kariernem dnevu potekajo aktivnosti, ki se dotikajo prav teh tem. Letos (2018) je tako potekal že tretji Nefiks karierni dan, na katerem so sodelovale srednje šole iz cele Slovenije. Vsako leto nas je podprl tudi predsednik države, gospod Borut Pahor, ki je letos v predsedniški palači gostil pogovor s predstavniki poklicev prihodnosti.

Nefiksovega kariernega dne ni potrebno iskati nekje daleč, saj se lahko zgodi na vsaki zainteresirani srednji šoli. Izvajajo se delavnice na temo kariernega razvoja, pogovori z delodajalci, pogovori z bivšimi dijaki, ki so sedaj uspešni v svojih poklicih, izvedli smo tudi natečaj, kjer so dijaki sporočali, kaj njih motivira za dosego uspeha. Želimo si, da bi tudi tako tema kariernega razvoja postala javnosti vidnejša in pomembnejša.

 

Študij naj bo pot in ne cilj

Na Zavodu Nefiks želimo mladim, ki se danes odločajo o svojem študiju in s tem o svoji prihodnosti. odpreti pogled v prihodnost. Študij je pot do cilja in ne cilj sam po sebi, samo ob tem zavedanju se je mogoče pravilno odločiti o svoji študijski poti. Častni pokrovitelj projekta, predsednik države Borut Pahor, bo Nefiks karierni dan otvoril že 1. februarja na Elektrotehniško-računalniški strokovni šoli in gimnaziji Ljubljana, 2. februarja pa bodo po slovenskih šolah potekale aktivnosti, na Srednji šoli za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo pa bo potekal osrednji dogodek Kariernega dne. Pridružite se nam!

Beri dalje