fbpx Nefiks
Sobota, 26 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Na področju kariernega razvoja za mlade izvajamo tri ključne stvari:
Karierni klubi Nefiks t.siKarierni dan t.siMreža KROJ logotip t.si
Dolga bela crta 15x600

Mladi in brezposelnost

Ena izmed največjih družbenih skupin, ki se trenutno sooča z brezposelnostjo, so mladi. Današnji mladi sicer veljajo za najbolj izobraženo generacijo doslej, a se kljub temu soočajo s težavami pri vstopu in ostajanju na trgu dela. Z drugimi besedami – za preveč mladih je prehod na delo postalo problematično.

Beri dalje

Delovno mesto, na katerem se počutite kakor doma

Vsi imamo radi dom oziroma okolje, ki smo ga navajeni in smo si ga najverjetneje ustvarili sami. Namreč ko smo doma se lahko sprostimo in počnemo kar želimo – lahko postavimo noge na mizo in gledamo televizor, si pripravimo prigrizek ali najboljšo pijačo. Ni boljšega kraja, kot je udobje lastnega doma. Z vključevanjem ''domačih'' elementov lahko ustvarimo delovno okolje v katerem je lažje delati, hkrati pa nas bo delo osrečevalo in bomo zanj bolj motivirani. Kako torej ustvarimo delovno mesto, na katerem bi se počutili kot doma?

Beri dalje

10 korakov do karierne pismenosti

Na Zavodu Nefiks spodbujamo proces vseživljenjskega kariernega razvoja mladih. Pod to spadajo vse naše dejavnosti, skozi katere mladi z metodologijo mladinskega dela odkrivajo svoje talente, vrednote in potrebe ter z aktivno udeležbo pridobivajo izkušnje, ki jih beležijo v Indeks Nefiks. Tako razvijajo zaposlitveno pismenost (zmožnost realne samoocene kompetenc, naravnanost k razvoju in sposobnost obstoja na trgu dela).

Beri dalje

Udobje na delovnem mestu

Delovna mesta se spreminjajo, trendi v pisarnah prihajajo in odhajajo. Ena stvar, na kateri pa vselej ostaja velik poudarek, je zdravje in počutje zaposlenih. Namreč jasno je, da kakovostno delovno mesto vodi k manj stresnemu in produktivnejšemu vzdušju, pri čemer ima velik vpliv tudi samo fizično okolje.

Beri dalje

Več prispevkov