fbpx Nefiks
Sobota, 16 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Na področju kariernega razvoja za mlade izvajamo tri ključne stvari:
Karierni klubi Nefiks t.siKarierni dan t.siMreža KROJ logotip t.si
Dolga bela crta 15x600

“Če boste našle strast, boste našle delo, ki vas veseli”

Ljubljana, 7.5.2014

V veliki sejni sobi na ljubljanski Mestni občini so mlade iskalke zaposlitve izvedle dogodek “KOLEGICE IZMENJUJEJO RECEPTE ZA USPEH”. Potekal je kot nadaljevanje pobude “Kolegice gredo na ministrstva s piškoti” organiziranem v okviru Zavoda Nefiks.


Mlada, ambiciozna dekleta so v prijetnem vzdušju na pozitiven način ponovno opozorila na problematiko zaposljivosti mladih žensk, ki je, kot s svojimi akcijami že dolgo opozarjajo -  presegla kritično raven!

Beri dalje

Izobraževalno motivacijski vikend za izvajalce Kariernih klubov Nefiks

Debeli Rtič, 7. april – »Dijaki, žongliranje in karierni razvoj - Izobraževalno motivacijski vikend za izvajalce Kariernih klubov Nefiks«

 

Karierni klubi Nefiks so namenjeni spodbujanju srednješolcev k razmisleku o svoji karieri in odkrivanju potencialov, ki jih lahko dolgoročno vodijo do zaposlitve. Klube vodijo mladi, študentje različnih smeri, ki so za to posebej usposobljeni. Zadnje izobraževanje za nove izvajalce klubov je potekalo od 4. do 6. aprila na Debelem rtiču.

Beri dalje

Karierni klubi Nefiks - omrežen(a).si

Ravne na Koroškem, 29. marec – Danes so se udeleženci Kariernih klubov Nefiks, že sedmič zbrali v mladinskem klubu Kompleks na Ravnah na Koroškem.

Današnja delavnica je temeljila na njihovih socialnih mrežah oziroma na spoznanju, kako pomembno je, da se potrudiš in se povežeš s čimveč ljudmi, pri tem pa je prav tako pomembno, da si prizadevaš za poštene in primerne odnose, kateri te pripeljejo do medsebojnega spoštovanja z obeh strani.

Beri dalje

Iščejo se izvajalci delavnic za dijake

Te zanima delo z mladimi?
Bi se rad naučil dobro voditi delavnice?
Bi rad spodbujal mlade pri oblikovanju njihove karierne poti?
Bi rad izkoristil en vikend za pridobivanje znanja v dobri družbi?  Če si vsaj na eno vprašanje odgovoril z »DA«, se pridruži skupini izvajalcev Kariernih klubov Nefiks na Izobraževalno – motivacijskem vikendu!

Beri dalje

Kolegice sporočajo politikom: »Četudi dobro kuhamo, bi rade zaposlitve na področju, za katerega smo se izobraževale!«

"Smo dober primer tega, da sistem ne deluje, kajti če bi deloval, nas ne bi bilo tukaj; me se trudimo, dodatno izobražujemo, vključujemo v projekte, mrežimo z delodajalci, delamo prostovoljno – zaposlitvenih priložnosti pa ni! Problem torej nikakor ne more biti samo v nas!" so povedale, Kolegice, mlade iskalke prve zaposlitve, ki delujejo v okviru Zavoda Nefiks.

Obiskale so politike, jih pred dnevom žena pogostile z doma narejenimi piškoti in poudarile: "Četudi dobro kuhamo, bi rade zaposlitve na področju, za katerega smo se izobraževale!"

Beri dalje

Kolegice s piškoti na ministrstva

Kolegice (mlade iskalke prve zaposlitve) s piškoti na ministrstva – tako vam sporočamo, naj nas, izobraženih mladih žensk ne postavljate za štedilnik, saj kuhati že znamo!

Smo mlade, ambiciozne  in izobražene ženske, iskalke prve zaposlitve, ki delujemo v projektu Kolegice v okviru Zavoda Nefiks.

Namen projekta je z mentorstvom uveljavljenih žensk izboljšati zaposlitvene možnosti mladih kolegic, saj je po trenutnih podatkih na Zavodu za zaposlovanje med terciarno izobraženimi mladimi kadri prijavljenih kar 71% družboslovno izobraženih žensk!

Odločevalcem želimo sporočiti, da se počutimo zapostavljene in premalo upoštevane.

Beri dalje

Več prispevkov