Nefiks
Ponedeljek, 20 Avgust 2018

No hate speech – Stay Human 2nd edition

Sovražni govor je besedna zveza, na katero lahko predvsem v medijih naletimo večkrat, kot smo bili mogoče vajeni v preteklosti. Kaj sploh je sovražni govor, kako je povezan s človekovimi pravicami, kaj lahko naredimo, da ga preprečimo, omilimo? Pet mladih iz Slovenije in trideset z Irske, Litve, Španije, Nizozemske in Italije se je odločilo temo bolj podrobno raziskati in poiskati odgovore na zgornja vprašanja. To jim je omogočila mednarodna mladinska izmenjava, ki je potekala  v sklopu Erasmus+ programa v Litvi, pri kateri je kot partnerska organizacija sodeloval tudi Zavod Nefiks.

Beri dalje

The first month of EVS

I had studied law and when I finished I decided to move to Madrid, for knowing other realities because I didn't have a clear idea about my professional future.
I was living in Madrid for the last two years working as a waiter in different places and as a cultural manager for the City Council of Madrid. And in this last work I had a lot of coworkers and some of them told me about the EVS program, and I started to look for information about it, because I always had a dream to live abroad, because I knew that this kind of experience make you a better person and fill your life with colors. So, when I read more information about the program I decided to apply for it.

Beri dalje

Europe - Take Action

7. – 13. oktobra sta se prostovoljki Nataša Progar in Nika Gregorin na Portugalskem udeležili Partnership Building Activity (PBA), kjer sta v sklopu projekta Europe – Take Action predstavljali Zavod Nefiks. Gre za mednarodni projekt, ki je financiran s strani programa Erasmus+. PBA je aktivnost, namenjena spoznavanju novih partnerskih organizacij oziroma poglabljanju vezi med že znanimi partnerskimi organizacijami in iskanja skupnih interesov ter izmenjavo dobrih praks na področju mladinskega dela.

Beri dalje

Malaga in moja EVS izkušnja

Letos poleti od 7. junija do 5. julija sem se odpravil na enomesečni prostovoljni projekt v Malago v okviru programa Evropske prostovoljske službe (EVS) programa Erasmus+.
Bival sem v stanovanju z ostalimi prostovoljci iz Poljske in Turčije. Delal sem v dveh organizacijah in sicer Madre Coraje, kjer smo zlagali oblačila, ki so potem šla v Peru, prav tako pa tudi v njihovi trgovini rabljenih oblačil. Drugo delo je bilo v organizaciji z osebami s posebnimi potrebami, kjer sem obiskoval ljudi v dnevnem centru, se z njimi pogovarjal, kdaj pa kdaj jih peljal na sladoled.

Beri dalje

Več prispevkov