Nefiks
Sreda, 24 Januar 2018

Udeležba na mednarodnem treningu "Me, Myself and I"

Med 24. in 31.7.2016 je v Milanu v okviru Erasmus+ programa potekal mednarodni trening z naslovom »Me, Myself and I«. Na njem smo bili udeleženci iz Italije, Grčije, Albanije, Španije in Slovenije. Skozi različne aktivnosti smo razmišljali o tem, kaj je spol, kakšna je razlika med biološkim spolom (angl. sex) in družbenim spolom (angl. gender) in med številnimi drugimi izrazi, ki se pojavljajo v zvezi s spolom, spolnimi vlogami in nenazadnje s spolnimi stereotipi. Poskusili smo ozavestiti stereotipe, ki so prisotni v nas samih in v širših družbi, spraševali smo se o njihovi koristnosti in o tem, kaj prispeva k njihovemu ohranjanju. Tako smo se dotaknili tudi vloge medijev, ki so vpleteni v posredovanje, ohranjanje, a tudi v spreminjanje stereotipov, povezanih s spolom.

Beri dalje

Izmenjava "Citizenship in action" in video ustvarjalnice

Konec julija (24.7.-31.7.2016) se je na mladinski izmenjavi »Citizenship in action« na enem mestu združilo 27 mladih iz treh držav – Slovenije, Francije in Nemčije. Namen izmenjave je bilo ustvarjanje na gledaliških in filmskih delavnicah ter sodelovanje mladih v razmisleku, kako lahko sami prispevajo k napredku in se udejstvujejo kot aktivni evropski državljani.

Zavod Nefiks mladinske izmenjave organizira preko celega leta za udeležence različnih starosti. Če bi se želeli na pot odpraviti tudi vi, nas lahko kontaktirate na international@nefiks.si in obvestili vas bomo o vseh tekočih in prihodnjih možnostih za izmenjave!

Beri dalje

YouthMetre - izmerimo mnenje mladih

Bi rad/a sporočil/a, kaj mladi potrebujemo in se pri tem zabaval/a ter spoznal/a vrstnike iz različnih okolij?

Imaš super idejo, kako bi lahko npr. zmanjšali število odpadkov ali pa ustvarili nova delovna mesta za mlade?

Želiš neposredno vplivati na odločitve, ki krojijo prihodnost mladih v tvojem lokalnem okolju, pa ne veš, kje začeti?

Pridruži se nam v študijski skupini YOUTHMETRE in sodeluj v projektu belgijske organizacije ARS FOR PROGRESS! 

KDAJ: 15. 11. 2016 od 8.00-16.00 ure
KJE: Dijaški dom Tabor, Kotnikova ulica 4, 1000 Ljubljana

Prijave na TEJ POVEZAVI.

Beri dalje

Recognize it!/Priznajmo neformalno - Priznavanje neformalnega izobraževanja v formalnem izobraževalnem sistemu

Vljudno vabljeni na mednarodno konferenco Recognize it!/Priznajmo neformalno - Priznavanje neformalnega izobraževanja v formalnem izobraževalnem sistemu, ki bo potekala 17. marca 2016 na Fakulteti za družbene vede, v predavalnici 12, med 10.00 in 16.30. Konferenca je namenjena premisleku sistemov in procesov priznavanja v okviru slovenskega formalnega izobraževalnega sistema na različnih nivojih ter njihovi primerjavi z ureditvijo priznavanja v Belgiji.

Beri dalje

Več prispevkov