Nefiks
Sobota, 19 Avgust 2017

Nefiks tutorke so se udeležile mednarodnega seminarja v Nemčiji

"Nikoli si ne bi mislila, da lahko v enem tednu spoznaš toliko različnih, odprtih, pozitivno naravnanih ljudi"

V letošnjem novembru smo tri Nefiks tutorke, Brigita, Tjaša in Simona dobile odlično priložnost, ki smo jo z veseljem izkoristile. Udeležile smo se mednarodnega seminarja  1st European Contact-Making Seminar „Social Justice for all?“. Seminar je bil izveden pod okriljem nemškega izobraževalnega centra iz Weimarja - European Youth Education and Meeting Centre (EJBW).

Beri dalje

Lep pozdrav iz Novega Sada

Med 20. in 28. oktobrom 2014 je v sklopu programa Erasmus+ potekal trening kakovostnega medkulturnega učenja/dialoga za mladinske delavce (Quality intercultural learning/dialogue youth work). Trening, ki ga je organiziral Centar za jačanje civilnog društva iz Srbije, se je odvijal v Vojvodini, v Novem Sadu. Na tem mednarodnem usposabljanju, ki se ga je udeležilo čez 20 mladinskih delavcev iz Srbije, Črne Gore, Makedonije, Albanije, Bolgarije, Moldavije, Romunije, Bosne in Hercegovine, Italije, Hrvaške, Nemčije ter Slovenije sta bila tudi Nefiks tutorja Mišel Ristov in Mateja Hergula.

Beri dalje

My career, my decision – mednarodna izmenjava za mlade na Zavodu NEFIKS - I. del

My career, my decision – mednarodna izmenjava za mlade na Zavodu NEFIKS – I. del

Med 19. in 27. avgustom 2014 Zavod NEFIKS organizira mladinsko izmenjavo za mlade med 15. in 19. letom iz Slovenije, Nemčije in Irske. Naslov izmenjave je My career, my decision, tekom nje pa bodo mladi razvijali svoje kompetence, spoznavali sami sebe, se pripravljali na poklicno pot in se zabavali.

Za nami je že nekaj zanimivih in zabavnih aktivnosti. Prvi dan naše izmenjave je bil namenjen spoznavanju udeležencev skozi različne teambuilding aktivnosti ter kratkemu tečaju slovenščine. Zvečer so se udeleženci družili ob igranju družabnih igrah ter spoznavanju skozi pogovor.

Beri dalje