Nefiks
Sobota, 23 Junij 2018

Vsako mnenje šteje! YouthMetre povezuje mlade z odločevalci

Študijska skupina YouthMetre je na udeležencih pustila vtis, da lahko vsaka ideja šteje in je upoštevana pri političnih odločevalcih. 
To je bila čudovita priložnost, da smo mladi, stari med 18 in 30 let podali svoje konstruktivne ideje o izboljšanju stanja za nas ter jih sporočili belgijskemu partnerju, organizaciji ARS for Progress of People, ki predstavlja posrednika med mladimi po celotni Evropi in oblikovalci politike.

Beri dalje

Te mika tujina? Poglej kaj ti ponuja EVS


Že poznaš EVS? Huh....kaj pa sploh pomenijo te tri črke? EVS je kratica za Evropsko prostovoljno službo (ang. European Voluntary Service), ki mladim ponuja možnost prostovoljnega dela v organizaciji v tujini in s tem mladim omogoča neformalno pridobivanje znanja.

Beri dalje

Mednarodna izmenjava Me, Myself and I v Ligonchiu

Ko pelješ skupino dijakov na mednarodno izmenjavo, si želiš biti čim manj varuška in čim bolj mladinski voditelj. Na mednarodni mladinski izmenjavi, ki je potekala v Italiji ne bi mogla biti mladinska voditeljica boljši skupini mladih. S skupino šestih dijakov sva se z Andrejo, drugo mladinsko voditeljico, odpravili v italijanski Ligonchio na mednarodno izmenjavo Me, Myself and I. Bivali smo v odročnem hostlu, ki ima ime po oslih, zato je bil seveda en od ciljev odprave, da jih poiščemo, kar nam je tudi uspelo :).

Beri dalje

Več prispevkov