Nefiks
Sreda, 23 Maj 2018

Neformalno v Belgiji

Petdnevni študijski obisk v Belgiji je bil organiziran z namenom poglobljenega spoznavanja primerov dobrih praks, predvsem na področju povezovanja neformalnega in priložnostnega učenja s formalnim izobraževalnim sistemom.

Beri dalje

Utrinki iz mladinske izmenjave v Franciji

Poletje je odlična priložnost za nabiranje novih izkušenj, znanj in poznanstev. Dijaki, ki so v preteklem šolskem letu obiskovali karierne klube, so se tega lotili na prav poseben način - odpravili so se na mednarodno mladinsko izmenjavo v Franciji, kjer se bodo do konca tega tedna družili z vrstniki iz Francije in Nemčije ter skupaj pripravljali gledališko predstavo na temo mladih v Evropi.

Beri dalje

Last minute ponudba za trening: “Youth Cooperation Against Geographical Barriers”

Od 1. do 7. julija bo v mestu Kars v Turčiji potekal trening na temo socialne vključenosti mladih, ki se soočajo z geografskimi ovirami.

Objectives of the Project: 

- Social inclusion of young people who lives in rural regions and has geographical disadvantages. 
- To encourage young people implement social inclusion methods during the project. 
- To provide self confidence, knowledge and experience among young people in order to develop the youth works and social integration. 
- To make aware of local community and young people about positive effects of youth works to social development of rural regions. 
- To struggle with poverty caused by economical, social, cultural and geographical obstacles.

Beri dalje

Trening CARE – Creativity and Reuse for Empowerment, Palermo 9. – 17. maj 2015

8-dnevni trening CARE je potekal v organizaciji Centra za kreativni razvoj Danilo Dolci iz Palerma. Med 28 udeleženci iz 13 držav je bila večina mladinskih delavcev in projektnih vodij iz različnih mladinskih/ nevladnih organizacij. Trening je temeljil na metodologiji neformalnega učenja. Skozi kreativne delavnice, debate in igre vlog smo tako spoznavali tematike socialne vključenosti/izključenosti, varovanja okolja, recikliranja in ponovne uporabe odpadnih predmetov.

Beri dalje

Več prispevkov