Nefiks
Petek, 17 Avgust 2018

Utrinki iz mladinske izmenjave v Franciji

Poletje je odlična priložnost za nabiranje novih izkušenj, znanj in poznanstev. Dijaki, ki so v preteklem šolskem letu obiskovali karierne klube, so se tega lotili na prav poseben način - odpravili so se na mednarodno mladinsko izmenjavo v Franciji, kjer se bodo do konca tega tedna družili z vrstniki iz Francije in Nemčije ter skupaj pripravljali gledališko predstavo na temo mladih v Evropi.

Beri dalje

Last minute ponudba za trening: “Youth Cooperation Against Geographical Barriers”

Od 1. do 7. julija bo v mestu Kars v Turčiji potekal trening na temo socialne vključenosti mladih, ki se soočajo z geografskimi ovirami.

Objectives of the Project: 

- Social inclusion of young people who lives in rural regions and has geographical disadvantages. 
- To encourage young people implement social inclusion methods during the project. 
- To provide self confidence, knowledge and experience among young people in order to develop the youth works and social integration. 
- To make aware of local community and young people about positive effects of youth works to social development of rural regions. 
- To struggle with poverty caused by economical, social, cultural and geographical obstacles.

Beri dalje

Trening CARE – Creativity and Reuse for Empowerment, Palermo 9. – 17. maj 2015

8-dnevni trening CARE je potekal v organizaciji Centra za kreativni razvoj Danilo Dolci iz Palerma. Med 28 udeleženci iz 13 držav je bila večina mladinskih delavcev in projektnih vodij iz različnih mladinskih/ nevladnih organizacij. Trening je temeljil na metodologiji neformalnega učenja. Skozi kreativne delavnice, debate in igre vlog smo tako spoznavali tematike socialne vključenosti/izključenosti, varovanja okolja, recikliranja in ponovne uporabe odpadnih predmetov.

Beri dalje

Nefiks tutorke so se udeležile mednarodnega seminarja v Nemčiji

"Nikoli si ne bi mislila, da lahko v enem tednu spoznaš toliko različnih, odprtih, pozitivno naravnanih ljudi"

V letošnjem novembru smo tri Nefiks tutorke, Brigita, Tjaša in Simona dobile odlično priložnost, ki smo jo z veseljem izkoristile. Udeležile smo se mednarodnega seminarja  1st European Contact-Making Seminar „Social Justice for all?“. Seminar je bil izveden pod okriljem nemškega izobraževalnega centra iz Weimarja - European Youth Education and Meeting Centre (EJBW).

Beri dalje

Lep pozdrav iz Novega Sada

Med 20. in 28. oktobrom 2014 je v sklopu programa Erasmus+ potekal trening kakovostnega medkulturnega učenja/dialoga za mladinske delavce (Quality intercultural learning/dialogue youth work). Trening, ki ga je organiziral Centar za jačanje civilnog društva iz Srbije, se je odvijal v Vojvodini, v Novem Sadu. Na tem mednarodnem usposabljanju, ki se ga je udeležilo čez 20 mladinskih delavcev iz Srbije, Črne Gore, Makedonije, Albanije, Bolgarije, Moldavije, Romunije, Bosne in Hercegovine, Italije, Hrvaške, Nemčije ter Slovenije sta bila tudi Nefiks tutorja Mišel Ristov in Mateja Hergula.

Beri dalje

Več prispevkov