fbpx Nefiks
Sobota, 16 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Na Zavodu Nefiks mladim omogočamo, da pridobivajo nove izkušnje in razvijajo svoje kompetence tudi v tujini. Mladi se lahko udeležijo mladinskih izmenjav, ki potekajo v okviru programa Erasmus+ ali pa se udeležijo projekta Evropske prostovoljske službe. Mladinski voditelji se lahko poleg tega udeležijo še mednarodnih treningov, seminarjev in konferenc, kjer lahko nadgradijo svoje znanje o vodenju raznovrstnih delavnic.

Poleg tega sodelujemo v treh večjih mednarodnih projektih, v katerih mladim v Sloveniji s pomočjo delavnic omogočamo razvoj njihovih talentov in nadgrajevanje znanja.
Projekti so sofinancirani s strani Evropske komisije, programov Erasmus+, in Justice ter slovenske nacionalne agencije MOVIT.

InterArts logo 145x145

Sangarin blog

InterArts logo 145x145

InterArts

Test1

Spanish
sLOVEnia

Test1

FREE
TO CHOOSE

Kontakt: international@nefiks.si ali 040 698 915

Mednarodna izmenjava Me, Myself and I v Ligonchiu

Ko pelješ skupino dijakov na mednarodno izmenjavo, si želiš biti čim manj varuška in čim bolj mladinski voditelj. Na mednarodni mladinski izmenjavi, ki je potekala v Italiji ne bi mogla biti mladinska voditeljica boljši skupini mladih. S skupino šestih dijakov sva se z Andrejo, drugo mladinsko voditeljico, odpravili v italijanski Ligonchio na mednarodno izmenjavo Me, Myself and I. Bivali smo v odročnem hostlu, ki ima ime po oslih, zato je bil seveda en od ciljev odprave, da jih poiščemo, kar nam je tudi uspelo :).

Beri dalje

Mednarodna izmenjava za mlade med 14. in 18. let

Si želiš spoznati mlade iz različnih držav in z njimi razbijati stereotipe povezane s spolom in kulturo ter skupaj z njimi preživeti zanimiv teden v sosednji Italiji?
Pridruži se nam na mladinski izmenjavi »Me, Myself and I«!
Kdaj? 6. do 14. september 2016
Kje? Ligonchio, Italija
Kdo? mladi med 14. in 18. let
Prijave zbiramo na international@nefiks.si do zapolnitve prostih mest.

Beri dalje

Udeležba na mednarodnem treningu "Me, Myself and I"

Med 24. in 31.7.2016 je v Milanu v okviru Erasmus+ programa potekal mednarodni trening z naslovom »Me, Myself and I«. Na njem smo bili udeleženci iz Italije, Grčije, Albanije, Španije in Slovenije. Skozi različne aktivnosti smo razmišljali o tem, kaj je spol, kakšna je razlika med biološkim spolom (angl. sex) in družbenim spolom (angl. gender) in med številnimi drugimi izrazi, ki se pojavljajo v zvezi s spolom, spolnimi vlogami in nenazadnje s spolnimi stereotipi. Poskusili smo ozavestiti stereotipe, ki so prisotni v nas samih in v širših družbi, spraševali smo se o njihovi koristnosti in o tem, kaj prispeva k njihovemu ohranjanju. Tako smo se dotaknili tudi vloge medijev, ki so vpleteni v posredovanje, ohranjanje, a tudi v spreminjanje stereotipov, povezanih s spolom.

Beri dalje

Izmenjava "Citizenship in action" in video ustvarjalnice

Konec julija (24.7.-31.7.2016) se je na mladinski izmenjavi »Citizenship in action« na enem mestu združilo 27 mladih iz treh držav – Slovenije, Francije in Nemčije. Namen izmenjave je bilo ustvarjanje na gledaliških in filmskih delavnicah ter sodelovanje mladih v razmisleku, kako lahko sami prispevajo k napredku in se udejstvujejo kot aktivni evropski državljani.

Zavod Nefiks mladinske izmenjave organizira preko celega leta za udeležence različnih starosti. Če bi se želeli na pot odpraviti tudi vi, nas lahko kontaktirate na international@nefiks.si in obvestili vas bomo o vseh tekočih in prihodnjih možnostih za izmenjave!

Beri dalje

Več prispevkov