fbpx Nefiks
Petek, 22 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Na Zavodu Nefiks mladim omogočamo, da pridobivajo nove izkušnje in razvijajo svoje kompetence tudi v tujini. Mladi se lahko udeležijo mladinskih izmenjav, ki potekajo v okviru programa Erasmus+ ali pa se udeležijo projekta Evropske prostovoljske službe. Mladinski voditelji se lahko poleg tega udeležijo še mednarodnih treningov, seminarjev in konferenc, kjer lahko nadgradijo svoje znanje o vodenju raznovrstnih delavnic.

Poleg tega sodelujemo v treh večjih mednarodnih projektih, v katerih mladim v Sloveniji s pomočjo delavnic omogočamo razvoj njihovih talentov in nadgrajevanje znanja.
Projekti so sofinancirani s strani Evropske komisije, programov Erasmus+, in Justice ter slovenske nacionalne agencije MOVIT.

InterArts logo 145x145

Sangarin blog

InterArts logo 145x145

InterArts

Test1

Spanish
sLOVEnia

Test1

FREE
TO CHOOSE

Kontakt: international@nefiks.si ali 040 698 915

Neformalno v Belgiji

Petdnevni študijski obisk v Belgiji je bil organiziran z namenom poglobljenega spoznavanja primerov dobrih praks, predvsem na področju povezovanja neformalnega in priložnostnega učenja s formalnim izobraževalnim sistemom.

Beri dalje

¡Hola! ¿Qué tal? Pozdrav iz Španije!

V začetku septembra sem se preselila v Malago, kjer bom 10 mesecev delala kot EVS prostovoljka v šolskem centru CES Santa Maria de los Angeles.
Te zanima kaj je to EVS in kaj natančno bom počela celo šolsko leto na jugu Španije? Beri dalje…

Beri dalje

Utrinki iz mladinske izmenjave v Franciji

Poletje je odlična priložnost za nabiranje novih izkušenj, znanj in poznanstev. Dijaki, ki so v preteklem šolskem letu obiskovali karierne klube, so se tega lotili na prav poseben način - odpravili so se na mednarodno mladinsko izmenjavo v Franciji, kjer se bodo do konca tega tedna družili z vrstniki iz Francije in Nemčije ter skupaj pripravljali gledališko predstavo na temo mladih v Evropi.

Beri dalje

Last minute ponudba za trening: “Youth Cooperation Against Geographical Barriers”

Od 1. do 7. julija bo v mestu Kars v Turčiji potekal trening na temo socialne vključenosti mladih, ki se soočajo z geografskimi ovirami.

Objectives of the Project: 

- Social inclusion of young people who lives in rural regions and has geographical disadvantages. 
- To encourage young people implement social inclusion methods during the project. 
- To provide self confidence, knowledge and experience among young people in order to develop the youth works and social integration. 
- To make aware of local community and young people about positive effects of youth works to social development of rural regions. 
- To struggle with poverty caused by economical, social, cultural and geographical obstacles.

Beri dalje

Več prispevkov