fbpx Nefiks
Petek, 22 Januar 2021

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Na Zavodu Nefiks mladim omogočamo, da pridobivajo nove izkušnje in razvijajo svoje kompetence tudi v tujini. Mladi se lahko udeležijo mladinskih izmenjav, ki potekajo v okviru programa Erasmus+ ali pa se udeležijo projekta Evropske prostovoljske službe. Mladinski voditelji se lahko poleg tega udeležijo še mednarodnih treningov, seminarjev in konferenc, kjer lahko nadgradijo svoje znanje o vodenju raznovrstnih delavnic.

Poleg tega sodelujemo v treh večjih mednarodnih projektih, v katerih mladim v Sloveniji s pomočjo delavnic omogočamo razvoj njihovih talentov in nadgrajevanje znanja.
Projekti so sofinancirani s strani Evropske komisije, programov Erasmus+, in Justice ter slovenske nacionalne agencije MOVIT.

InterArts logo 145x145

Sangarin blog

InterArts logo 145x145

InterArts

Test1

Spanish
sLOVEnia

Test1

FREE
TO CHOOSE

Kontakt: international@nefiks.si ali 040 698 915

Trening CARE – Creativity and Reuse for Empowerment, Palermo 9. – 17. maj 2015

8-dnevni trening CARE je potekal v organizaciji Centra za kreativni razvoj Danilo Dolci iz Palerma. Med 28 udeleženci iz 13 držav je bila večina mladinskih delavcev in projektnih vodij iz različnih mladinskih/ nevladnih organizacij. Trening je temeljil na metodologiji neformalnega učenja. Skozi kreativne delavnice, debate in igre vlog smo tako spoznavali tematike socialne vključenosti/izključenosti, varovanja okolja, recikliranja in ponovne uporabe odpadnih predmetov.

Beri dalje

Nefiks tutorke so se udeležile mednarodnega seminarja v Nemčiji

"Nikoli si ne bi mislila, da lahko v enem tednu spoznaš toliko različnih, odprtih, pozitivno naravnanih ljudi"

V letošnjem novembru smo tri Nefiks tutorke, Brigita, Tjaša in Simona dobile odlično priložnost, ki smo jo z veseljem izkoristile. Udeležile smo se mednarodnega seminarja  1st European Contact-Making Seminar „Social Justice for all?“. Seminar je bil izveden pod okriljem nemškega izobraževalnega centra iz Weimarja - European Youth Education and Meeting Centre (EJBW).

Beri dalje

Lep pozdrav iz Novega Sada

Med 20. in 28. oktobrom 2014 je v sklopu programa Erasmus+ potekal trening kakovostnega medkulturnega učenja/dialoga za mladinske delavce (Quality intercultural learning/dialogue youth work). Trening, ki ga je organiziral Centar za jačanje civilnog društva iz Srbije, se je odvijal v Vojvodini, v Novem Sadu. Na tem mednarodnem usposabljanju, ki se ga je udeležilo čez 20 mladinskih delavcev iz Srbije, Črne Gore, Makedonije, Albanije, Bolgarije, Moldavije, Romunije, Bosne in Hercegovine, Italije, Hrvaške, Nemčije ter Slovenije sta bila tudi Nefiks tutorja Mišel Ristov in Mateja Hergula.

Beri dalje

Na obisku na mednarodni mladinski izmenjavi 3E - 1. del

Te dni v Kranju poteka mednarodna mladinska izmenjava "3E: employable, entrepreneurial, empowered", kjer Zavod Nefiks gosti udeležence iz Španije, Italije, Poljske, Hrvaške in Slovenije.

In kaj se pravzaprav dogaja?

Tamara Lacić in Suzana Puhar , vodji mednarodne mladinske izmenjave 3E sta nam razkrili nekaj utrinkov dogajanja.

Več...

Beri dalje

Več prispevkov