fbpx Nefiks
Nedelja, 7 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

jezikovni jesen 2019

Jezikovni klubi so namenjeni mladim, ki bi radi izboljšali ali se naučili konverzacije tujih jezikov v neformalnem okolju. Klubi niso tečaji, ampak odlična priložnost za osvežitev ali učenje s pomočjo rojenih govorcev. Srečanja potekajo na tedenski ravni v več slovenskih krajih. Program klubov je prilagojen potrebam udeležencev in deluje po participativnem načelu, kar pomeni aktivno sodelovanje vseh članov kluba!

Zbiramo prijave za jezikovne klube, ki se bodo začeli sestajati v sredini oktobra.
Ne odlašaj, prijavi se čimprej! :)

gumb

Želiš postati vodja jezikovnega kluba?

Priložnost zate! Pridobi vodstvene kompetence, novo znanje tujega jezika in si povečaj možnosti za zaposlitev. Postani vodja jezikovnega kluba Nefiks v izbranem kraju!

gumb postani vodja jezikovnih klubov


»Hallo, wie geht`s?« »Ciao, come stai?« »привет как ты?«

Bi znal/a povedati še kaj več kot le »kako si?«
Danes je v Sloveniji med mladimi le še redko kdo, ki poleg svojega maternega jezika, ne govori vsaj enega tujega jezika. To nas po znanju tujih jezikov uvršča med prvo četrtino evropskih držav. Vendar pa se prepogosto zgodi, da nam zmanjka samozavesti, da bi povedali še kaj več kot le osnovne fraze. Prav v ta namen so bili ustanovljeni Nefiks jezikovni klubi. Jezikovni klub je odlična priložnost, da obnovimo in nadgradimo znanje tujega jezika na zabaven način.

Beri dalje

Želja po učenju tujih jezikov nikoli ne ugasne

Spadaš mogoče med tiste, ki te učenje tujih jezikov veseli in si želiš prenesti to veselje tudi na druge? Postani vodja jezikovnega kluba in podpri mlade pri premagovanju strahu pred sporazumevanjem v tujem jeziku. Tvoja naloga ne bo poučevanje, temveč skrb za promocijo v tvojem lokalnem okolju, načrtovanje srečanj, sokreacija kluba z udeleženci, povezovanje celovite podobe kluba...

Beri dalje

Nefiks francoski jezikovni klub

Na Nefiksu smo zadnje leto dni bili precej aktivni na področju izvajanja jezikovnih klubov. Skozi preteklo leto smo se tako učili angleški, španski, ruski, nemški, kitajski in italijanski jezik. Ves čas je obstajala pobuda, da bi se pričel izvajati tudi francoski jezikovni klub, ki se je navsezadnje tudi udejanila.

Beri dalje

Nekaj o ruskem jezikovnem klubu

Ker je znanje tujih jezikov zelo pomembno pri iskanju zaposlitve, so posledično ena od glavnih Nefiksovih udejstvovanj jezikovni klubi. Obiskovalci jezikovnih klubov so mladostniki, različnih starosti, stopenj izobrazbe in predvsem z različnim znanjem tujih jezikov. Nekateri udeleženci so vešči tujega jezika, medtem ko drugi nimajo prav nikakršnega predznanja. Vsi pa smo združeni v klubu z istim namenom, in sicer utrditi oziroma se naučiti čimveč, da bi bili sposobni komunicirati v tujem jeziku.

Beri dalje

Nefiksov nemški jezikovni klub - pomlad 2018

Za Nefiks sem izvedel po spletu okoliščin pri spremstvu prijatelja na Informativi 2018. Njihova predstavitev mi je bila všeč in se mi je zdela zanimiva. Kasneje sem pobrskal po spletu in ugotovil, da imajo jezikovne klube. Prijavil sem na nemški jezikovni klub, saj z malo truda kolikor toliko tekoče govorim. Idejna zasnova kluba mi je zelo ugajala, saj poleg možnosti uporabe nemščine v svojem okolju, ponuja tudi spoznavanje novih prijateljev, teh pa seveda nikoli ni zadosti :). Samo še dodaten plus je seveda pogovor v tujem jeziku in krepitev znanja le-tega.

Beri dalje

¿Qué Pasa?

Najprej naj povem, da ne znam špansko. Nikoli se španščine tudi še nisem učil. Niti nisem gledal španskih nadaljevank. Kljub temu mi je španščina vedno zvenela kot eden najlepših jezikov, tako fluidna, dinamična in strastna. Prav ta strast me je najbolj pritegnila. Želel sem si, da bi lahko tudi jaz govoril tako. Kje torej začeti z osvajanjem jezika?

Beri dalje

Več prispevkov