fbpx Nefiks
Ponedeljek, 1 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Na Zavodu Nefiks v sodelovanju z UKOM organiziramo projekt S smehom nad prekarno delo. Za glavni način komunikacije smo si namreč izbrali Stand - up.  Le tega vidimo kot način, kako zelo resno temo prekarnega dela mladim predstaviti veliko bolj sproščeno. Izziv, kako presegati zgolj humor bomo uresničili z delavnicami, ki sledijo takoj za stand-up nastopom. V delavnici bodo tematike obravnavane strokovno in bodo odgovarjale na zagate s katerimi se srečujejo mladi na trgu dela, sodelovali pa bodo tudi mladi, ki so si sami ustvarili dostojne oblike dela.

VEČ O PROJEKTU.

Urad vlade Republike Slovenije za komuniciranje

»Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o problematiki prekarnega dela.«

Ta petek ...

... je poseben večer! Pa veste, zakaj? :)
Ta petek, 19. oktobra, se bo ob 8h zvečer odvil zaključni dogodek projekta S smehom nad prekarno delo, ki predstavlja piko na i serije stand up nastopov po celi Sloveniji. Pridružite se nam ob 8h zvečer v klubu 10ka! Poleg naših stalnih komikov, dvojca M & M, za katerim se skrivata Matevž Baloh in Mark Džamastagič, bosta tokrat na odru stala tudi Kaja Grozina in Dušan Tomič! Zabavno bo, iskreno, pikantno, predvsem pa - zadnjič. Z našimi stand up nastopi smo pokrili celo Slovenijo, tokrat pa prihajamo v osrčje njene prestolnice, center smeha in kvalitetne zabave, klub 10ko.

Beri dalje

19. oktober - označite si datum na koledarju

Zdaj pa gre zares! S polno hitrostjo se približujemo veličastnemu zaključku projekta S smehom nad prekarno delo. Zbrali se bomo v petek ob 8. uri v Klubu 10ka, znanem gostišču smeha, satire in zabave, ki pogosto gosti stand up nastope, še zadnjič pa nas bosta zabavala Mark Džamastagič in Matevž Baloh, naš izjemni dvojec M & M.

Beri dalje

Na tih jesenski dan

Lokacija: pisarna Zavoda Nefiks. V ozadju vztrajno brni klima. Grafična oblikovalka Nives zavzeto tipka na računalnik. Fikus Rudi poskuša stegniti svoje listke proti oknu in ujeti zadnje žarke jesenskega sonca. 

Skupina razgretih računalnikov je sredi debate, vendar se zdi, da jih Nives sploh ne sliši.

Diego: pri Nefiksu sem že 5 let. Super je, moj CV je poln izkušenj; sodeloval sem pri vseh možnih projektih in z ljudmi iz Slovenije in drugod. Prostovoljci iz tujine, ki so učili jezikovne klube, so na meni ves čas spreminjal jezik in tipkovnico, tako da zdaj obvladam že vsaj 5 jezikov. Še potoval sem na različne dogodke, čeprav potnih stroškov mi pa niso plačali. 

Beri dalje

Korakamo v jesen

September se je končal, temperature so se znižale in počasi korakamo v jesen - s tem pa se končuje tudi projekt S smehom nad prekarno delo, s katerim na humoren način opozarjamo resničnost prekarnega dela, s katero se ob vstopu na trg dela vse prepogosto soočajo mladi. S projektom želimo mlade osveščati o njihovih pravicah in jim pokazati, na koga se lahko obrnejo, če so se znašli v situaciji prekarnega dela.

Beri dalje

Več prispevkov