Nefiks
Petek, 20 September 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Skriti kotički življenja obstajajo, zato sem vzela v roke svetilko in jih začela raziskovat ter zapisovat  kopico neskončnih misli, ki mi ob vsakodnevnih najstniških dogodivščinah bliskovito skačejo v glavi.

LUCKA stopinsekSem Lučka Stopinšek in sem stara 19 let. Trenutno končujem zadnji letnik Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška in se bliskovito pripravljam na maturo, ki se hitro približuje. Moji prijatelji me velikokrat primerjajo kar s čisto pravo lučko, ker pravijo, da izžarevam toplino, dobro voljo in sem radovedna ter posvetim vsepovsod (včasih tudi v stvari, ki niso moje). Zraven šole se ukvarjam še s pisanjem in gledališčem, saj bi v prihodnosti rada postala igralka. Vsako prosto minuto, ki mi še preostane preživim s prijatelji, na kolesu, v kuhinji (ker rada kuham) ali pa pred oknom z dobro knjigo v roki in skodelico čaja.
Vsakodnevno se spopadam z najstniškim življenjem, ki je prepleteno s problemi, izzivi, dogodivščinami.... Kako mi vse to uspe? Kar sam/a preberi.


En neuspeh nas ne definira

Za večino ljudi je bil danes običajen ponedeljek. Nov začetek, nov teden, služba obveznosti in konec ˝lušnega˝. Zame je bil danes ponedeljek, konec počitnic. Za povrh vsega pa smo pisali še matematiko. Popolna kombinacija dveh stvari, ki jih ne maram, vendar pa sem v preteklih nekaj dneh spoznala zelo pomembo dejstvo, ki upam da bo navdihnilo še koga zraven mene.

Beri dalje

Ali je noč čarovnic novi dan reformacije?

Oktober je čas, ko jesen razcveti v pravem pomenu besede. Listje začne rumeneti in odpadati. Vreme je muhasto, deževno in ob jutrih nas pogosto preseneti megla. To je čas jaken in kap, zaradi močnega vetra, ki nas je presenetil v preteklih dneh. Tako bi jaz opisala oktober, vendar pa če za mnenje vprašaš otroka njegova prva asociacija: krompirjeve počitnice. Te veljajo bolj kot ne samo za osnovnošolce in srednješolce, zajemajo pa dva pomembna praznika, ki pa zadnje čase, predvsem med mladimi, zapadata v pozabo.

Beri dalje

Magičen prehod ali odgovorna in odrasla osemnajsta

Vsi se zavedamo, da je biti polnoleten pomembna zadeva. Lahko se udeležuješ volitev, si pridobiš vozniški izpit, legalno piješ alkohol, se osamosvojiš in samostojno potuješ ter mnogo drugega. Vendar pa marsikdo pravi, da se po osemnajstem letu spremeni tvoj način razmišljanja in postaneš popolnoma odrasel. Pa je to res?

Beri dalje

Srednja šola skozi moje oči

Dajmo za trenutek skočiti nazaj v preteklost v enega izmed najpomembnejših dogodkov mojega življenja. Torek, 01.09.2018, je bil dan, ko sem prvič prehodila prag Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Maribor in moram reči, da pot do četrtega letnika niti približno ni bila lahka, je pa bila polna vzponov, padcev, dogodivščin, preprek in mnogo drugega.
Začela se je s petnajstletno Lučko, ki se je prvi šolski dan s strahom odpravila po drevoredu, kateri pelje do šole. Spomnim se ljudi, ki so si z nasmejanimi obrazi tekli v objem in zdelo se mi je, da sem popolnoma sama v tej gromozanski zadevi z imenom srednja šola.

Beri dalje

(Ne)tipični dijaški lajf

Zbujanje ob 5.30, vsakodnevna vožnja z vlakom, prepolni avtobusi, sedenje v učilnici, matematika, angleščina, filozofija, odštevanje minut, učenje, razmišljanje o vsem in hkrati o ničemer, premalo spanja,…
Če želim pisati o vsem kaj je skrito v življenju, moram najprej povedati nekaj več o sebi in o tem kako je biti dijak. V zadnjih štirih letih življenja se mi je marsikaj zgodilo. Spremenila sem okolje, ko sem s petnajstimi leti začela obiskovati srednjo šolo. Spoznala sem nove prijatelje, ki me spremljajo še danes. Odrastla sem, spremenila svoj način razmišljanja, začela razmišljati o faksu in vsem ostalim kar spada zraven. Seveda pa se je spremenil tudi način kako gledam na življenje in vsakodnevna rutina.

Beri dalje