Nefiks
Nedelja, 17 Februar 2019
V letu 2017 smo nadgradili idejo o Nefiks kariernem razvoju mladih v Mrežo za karierni razvoj, ki smo jo s pomočjo MOL v letu 2018 razvili v mrežo 8ih organizacij, ki sodelujejo pri tej mreži. V slovenskem nevladnem prostoru smo tako v nekaj mesecih le iz nekaterih organizacij (Zavod Nefiks, Zavod Mepi, Zavod BoB, JZ Mladi zmaji, Mladinska postaja Moste, Zavod Volunatriat, Mreža MaMa, Zavod TiPovej …) oblikovali Mladinsko mrežo za karierni razvoj – KROJ. Naš namen je namreč skupen, saj vsi spodbujamo mlade, da ustvarijo svojo karierno pot, s tem da jim omogočamo dostop do kvalitetnih informacij in si prizadevamo biti prostor za razvoj potencialov.
Verjamemo v medsebojni prenos znanja, zato organiziramo usposabljanja na teme kariernega razvoja mladih. Povezujejo nas skupni projekti in organizacija skupnih dogodkov mreže.
Mreža KROJ logotip
Več o mreži na www.mreza-kroj.si

Projekt podpirata Urad za mladino - MOL in Urad Republike Slovenije za mladino.
Logotipi mol in Kroj brez stavka

Mentorstvo pri kariernem načrtovanju z Miranom Moranom

Razvoj kariere je dejaven proces pridobivanja različnih spretnosti, izkušenj in znanja in vključuje tako formalno,  kot neformalno in priložnostno obliko učenja. Verjamemo, da se pedagoški delavci na izobraževalnih ustanovah po Sloveniji po svojih najboljših močeh trudijo pripravljati mlade na izbiro poklica, imajo pa za razvoj kariere mladostnikov velik pomen predvsem nevladne organizacije, ki so mladim blizu.

Beri dalje

  • 1
  • 2