Nefiks
Torek, 11 December 2018

Priporočamo: http://www.odkrijsvojtalent.si/

Odkrij svoj talent je spletno mesto Dneva odprtih vrat slovenskega gospodarstva, nastalo na pobudo Gospodarske zbornice Slovenije. Pobuda je nastala na podlagi povratnih informacij podjetij o izzivih, s katerimi se srečujejo pri kadrovanju. Dan odprtih vrat je enkratni vseslovenski enodnevni dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju.

Beri dalje

Zaposlitveni klub - Služba me ne išče v Ljubljani in v Kopru

Na Zavodu Nefiks smo od leta 2012, ko smo zaposlitvene klube organizirali prvič, do zaposlitve pomagali že več kot 800 mladim po vsej Sloveniji. Naša metodologija sloni na 4 glavnih načelih Zavoda Nefiks:
1. Aktivna participacija: mladi so soustvarjalci kluba,
2. Timsko delo: mladi delujejo v skupinah, kjer drug drugega podpirajo, informirajo in ustvarjajo,
3. Prevzemajo odgovornosti: mladi pripravijo delavnico za delodajalce,
4. Karierni razvoj: mladi pri sebi razvijajo in prepoznavajo kompetence, deležni so individualnega kariernega svetovanja.

Beri dalje

Ni služb? Zihr so!

Poletje je več kot primeren čas, da dijaki in študentje najdete študentsko delo, zaslužite kakšen evro in pridobljene izkušnje zabeležite v e-Nefiks.
V sodelovanju z mojazaposlitev.si smo vam pripravili pester in svež nabor del, ki so primerna za mlade iskalce zaposlitve in mlade do 30. leta.

Beri dalje

Hej, ne spreglej #1

Že veste, kako boste preživeli letošnje počitnice. Mar ne bi bilo fino zaslužiti kak "ojro", predvsem pa pridobiti delovne izkušnje in nenadomestljive kompetence? V sodelovanju z mojazaposlitev.si smo vam pripravili nabor del, ki so primerna za mlade iskalce zaposlive in mlade do 30 leta.

Beri dalje

5 korakov, ki jih moraš narediti po 10. Informativi

Zakaj je dobro obiskati dogodek, kot je Informativa, in kaj je potrebno storiti v naslednjih petih dneh po dogodku, da bomo imeli čimveč od obiska?
Ob pogledu na polne dvorane 10. Informative, ki se je tudi letos zgodila na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču bi človek rekel, da bodo vsi obiskovalci dobili prave in predvsem uporabne informacije, kako zapolniti svoj čas za naslednja štiri leta (za nekatere kakšno leto več). Ko so se vhodna vrata široko odprla, se je začel pravi boj za odgovore na vprašanja, kot so: »Kje se lahko zaposlim, ko končam študij pri vas?«, »Kakšna je povprečna plača vaših nekdanjih študentov«, »Ali vaša šola ponuja mednarodne izkušnje?«, »Se povezujete tudi z industrijo pri pripravi programov ?« …

Beri dalje

Več prispevkov