Nefiks
Ponedeljek, 19 November 2018

Prvi korak pri iskanju zaposlitve - Vpis v Nefiks

Službo, delo, zaposlitev – torej tisto, s čimer si boš služil denar je potrebno iskati takoj, ko se odločiš za določeno izobraževanje. Realnost je takšna, da si le redkokdo lahko privošči razmišljanje v stilu: »Najprej diploma, potem pa služba« - saj so tistim z diplomo v žepu marsikatera vrata že zaprta. Po drugi strani pa se lahko tistim, ki se s svojo zaposlitvijo ukvarjajo že tekom izobraževanja, to visoko obrestuje – tudi v današnjih časih. Seveda pa se je potrebno tega lotiti načrtno – tukaj pa ti pomaga Nefiks!

Beri dalje

Prijavite se na 4. Nefiks priznanje!

4. Nefiks priznanje za beleženje neformalno pridobljenega znanja

Nefiks priznanje je namenjeno posameznikom in organizacijam, ki se zavedajo pomena beleženja neformalno pridobljenega znanja in ga zato beležijo z Nefiksom.

Priznanja in praktične nagrade bomo podelili 27. 11. 2014 ob 17. uri v Ljubljani na zaključnem dogodku, ki bo namenjen predvsem druženju ter mreženju med posamezniki, organizacijami in podjetji. Vabljeni ste vsi, ki se boste prijavili na Nefiks priznanje!

Beri dalje

Kvalitetno karierno usmerjanje je pomembno

»Saj ni važno kaj študiram, službe tako ali tako ne bom dobil!«
V trenutku, ko pišem ta prispevek je na Zavodu za zaposlovanje prijavljenih 120.948 iskalcev zaposlitve, prostih delovnih mest pa le 630. Iz njihovega oktobrskega obvestila za javnost z naslovom »Sezonski dvig brezposelnosti po končanem šolanju« je razvidno, da se je oktobra, po končanem izobraževanju oz. po poteku študentskega statusa, v evidenco iskalcev zaposlitve prijavilo kar 5.956 iskalcev prve zaposlitve.

Beri dalje

Zelena luč za Erasmus+

Zelena luč za Erasmus+: nepovratna sredstva za izboljšanje spretnosti in zaposljivosti več kot štirih milijonov ljudi

Evropski parlament je danes odobril Erasmus+, novi program EU za izobraževanje, usposabljanje, mlade in šport, ki se bo začel izvajati januarja. Namen sedemletnega programa je izboljšati spretnosti in zaposljivost ter podpirati posodobitev sistemov za izobraževanje, usposabljanje in mlade. Za to bo na voljo proračun v višini 14,7 milijarde evrov1, kar je 40 % več kot do zdaj.

Beri dalje

Zaposlitveni sejem MojeDelo

Karierni oziroma zaposlitveni sejem je namenjen srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Aktivno iščeš svojo prvo ali novo zaposlitev ali pa iščeš ponudbo za boljše delo? Potem je zaposlitveni sejem prav zate, saj lahko tam obiščeš podjetja, ki zaposlujejo tvoj poklicni profil!

Sejem bo potekal 24. oktobra in 25. oktobra 2012 v dvorani C na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, odprt pa bo oba dneva od 12.00 do 19.00. Vstopnine ni, brezplačni so tudi vsi spremljevalni dogodki (predavanja).

Beri dalje