fbpx Nefiks
Sobota, 26 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Spremno pismo – vstopnica do razgovora za službo

Če želite narediti kar najbolj oseben vtis ob prijavi na neko delovno mesto, potem morate vašemu življenjepisu priložiti tudi spremno pismo. Raziskave s področja psihologije dela namreč kažejo, da imajo kandidati s priloženim spremnim pismom večje možnosti za razgovor in zaposlitev kot tisti, ki spremnega pisma ob prijavi ne vključijo. Spremna pisma se od drugih dokumentov razlikujejo po tem, da so zelo osebna. Avtor namreč v spremnem pismu poudari tiste lastnosti, ki ga odlikujejo kot posameznika in dobrega delavca.

Beri dalje

Pet vprašanj pred vpisom na fakulteto

Si se znašel pred vpisom na fakulteto in nisi prepričan, katero bi izbral? Pri tem je dobro, da vsaj približno veš, s čim se želiš v življenju ukvarjati, oziroma česa si ne želiš. Pomembno pa je, da lahko pametne odločitve sprejemaš le, če si o stvareh dobro informiran. Z namenom, da ti težko odločitev o izbiri študija vsaj malo olajšamo, smo pripravili pet vprašanj, na podlagi katerih se boš lažje odločil. Kar pogumno pri odgovarjanju nanje!

Beri dalje

Kaj je Wakelet

Shrani, organiziraj in deli vsebino iz celega spleta. Zaznami karkoli! Tako se glasi slogan aplikacije Wakelet, ki je več kot dovolj zgovoren.

Splet neprestano raste in se polni z nepovezanimi informacijami. Tudi najbolj specifični izrazi lahko prinesejo na tisoče ali celo milijone rezultatov, ki vključujejo članke, videoposnetke, bloge, tvite ali celo Facebook objave.

Beri dalje

Kako se obleči za različne vrste razgovorov

Velik del zaposlitve je prvi dober vtis, velik del dobrega vtisa pa je, kako se oblečete za intervju. Toda oblačenje za razgovor je veliko bolj zapleteno kot nekoč. Različne panoge imajo namreč različna pričakovanja o tem, kako naj se oblačijo zaposleni. Ustrezni kodeks oblačenja se lahko razlikuje glede na panogo, podjetje in lokacijo.

Predstavljaj si, da greš na razgovor v podjetje, kjer nihče nikoli ne nosi obleke - niti izvršni direktor. Bi se za to priložnost še vedno oblekel formalno ali bi ubral bolj ''sproščen'' slog? Če se vselej odločiš za bolj neformalen videz, kako bi poskrbel, da boš še vedno videti profesionalno in spoštljivo? Beri naprej in delili bomo nekaj uporabnih nasvetov.

Beri dalje

Pet aplikacij za ustvarjanje čudovitih Instagram ''storijev''

Instagram Story je zabavna in privlačna funkcija, preko katere lahko uporabniki objavijo serijo fotografij ali posnetkov kratkega formata, ki se na Instagramu ohranijo naslednjih 24 ur. S porastom priljubljenosti te funkcije pa narašča tudi število aplikacij, namenjenih urejanju storijev. Te svojim uporabnikom omogočajo, da izrazijo svojo kreativno žilico in delijo z ostalimi dogodivščine svojega vsakdana.

Beri dalje

Kako izbrati pravi pametni telefon

Razumemo, da je izbira pravega pametnega telefona lahko težavna. Zagotovo pa je, da je ta odločitev popolnoma odvisna od posameznikovih potreb. Vse kar moramo storiti je, da se vprašamo, kaj točno od novega pametnega telefona pričakujemo mi.

Beri dalje

Več prispevkov