fbpx Nefiks
Sobota, 26 September 2020

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Delavnica o pomenu beleženja neformalno pridobljenega znanja

2012-10-25 14.00.11V četrtek, 25. oktobra 2012, je imel Zavod Nefiks na Študentski areni delavnico na temo pridobivanja in beleženja neformalnega znanja, ki sta jo vodili Maja Drobne in Klara Zavrl. Udeleženci so se seznanili s knjižico Nefiks, kamor lahko vpisujejo vse svoje znanje, izkušnje in kompetence, ki so jih pridobili izven formalnega izobraževanja, pogovarjali pa so se tudi o načinu pridobivanja posameznih kompetenc in naredili primer vpisa v Nefiks za delo preko študentskega servisa. Delavnica se je zaključila z debato o pomembnosti beleženja neformalno pridobljenega znanja, ki je lahko mladim pri vstopu na trg dela in iskanju prve zaposlitve v veliko pomoč.

Zaposlitveni sejem MojeDelo

Karierni oziroma zaposlitveni sejem je namenjen srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Aktivno iščeš svojo prvo ali novo zaposlitev ali pa iščeš ponudbo za boljše delo? Potem je zaposlitveni sejem prav zate, saj lahko tam obiščeš podjetja, ki zaposlujejo tvoj poklicni profil!

Sejem bo potekal 24. oktobra in 25. oktobra 2012 v dvorani C na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, odprt pa bo oba dneva od 12.00 do 19.00. Vstopnine ni, brezplačni so tudi vsi spremljevalni dogodki (predavanja).

Beri dalje

Hej kip! Kaj dogaja?! – delavnica animacije filma

stopmotionKD Grosuplje - mesto kipov ter Študentski klub Groš vabita na tridnevno delavnico animacije filma, ki jo bodo vodili ustvarjalci vzgojno-izobraževalnega programa Slon. Delavnice bodo potekale v petek, 19. oktobra med 18. in 20. uro ter v soboto 20. in 27. oktobra med 10. in 15. uro v študentskem klubu Groš. Kotizacija 10 eur. Prijava: tukaj.

Delavnico podpirajo ŠOU v Ljubljani, Društveno stičišče – STIKS , Občina Grosuplje, ZKD Grosuplje in Pekarna Grosuplje.

Od pripravništva do upokojitve

Od pripravništva do upokojitve je nova publikacija iz zbirke Brošure; v njej Statistčni urad (SURS) predstavlja glavne karakteristike trga dela. Poleg tega pa so v  publikaciji zajeta tudi druga področja. Vstop mladih na trg dela, kako izobraženi smo, koliko zaslužimo in koliko stanemo delodajalca, je le nekaj poglavij, ki si jih lahko prebereš.
 
Položaj na trgu dela pogosto odraža splošno gospodarsko stanje v državi. Slovenija je v svoji mladi zgodovini izkusila tako vzpone kot padce, kar se kaže tudi v kazalnikih trga dela. Stanje nekoč in danes so skušali prikazati v novi publikaciji iz zbirke Brošure.
 
Publikacija je dostopna na spletni strani SURSa(pdf).
 
Vir: (P)rožna mladina

Mednarodna konferenca “Nova evropska perspektiva: Pomen e-znanj za vključenost in zaposlovanje”

Evropska komisija, Fakulteta za družbene vede in Zavod Ypsilon organizirajo mednarodno konferenco z naslovom ”Nova evropska perspektiva: Pomen e-znanj za vključenost in zaposlovanje”, ki bo potekala v ponedeljek, 15. oktobra 2012, ob 11. uri na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, Kardeljeva ploščad 5.
 
Več informacij o konferenci lahko najdete na Simbioz@.
 
Vir: Evropska komisija

Kam po maturi?

Future-347-x-320Na Zavodu Nefiks izvajamo tudi delavnice poklicne orientacije »Kam po maturi«. Delavnica je eden izmed korakov v procesu izbire študija in poklica, njihova vsebina pa je primerna za izvajanje obveznih izbirnih vsebin.

Namenjena je srednješolcem, ki želijo odkriti in razviti poklicne interese, sposobnosti, znanja, veščine in talente ter se seznaniti s pomenom znanja in veščin, ki jih pridobimo s formalnim, neformalnim in priložnostnim učenjem.

Vsebinski sklopi:

  •     odkrivanje in oblikovanje lastnih interesov
  •     prepoznavanje sposobnosti
  •     postavljanje poklicnih ciljev
  •     osebno načrtovanje izobraževanja
  •     analiza stanja
  •     odločanje na poklicni poti

Delavnica, ki traja 4 ure, vključuje skupinsko dinamiko, delo in izmenjavo izkušenj v majhnih skupinah, osebno analizo ter uporabo gradiva.

Cena izvedbe: 120 evrov na delavnico, pri naročilu več delavnic nudimo 20% popust, delavnico pa lahko tudi prilagodimo vašim željam.

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na info(a)nefiks.net ali telefonski številki 01/ 42 77 140.

Zaposlitvena pismenost

ZPV času, ko je zaposlovanje eden od ključnih izzivov za mlade, je zaposlitvena pismenost ena izmed ključnih kompetenc mladega človeka. Vključuje teoretično znanje in vedenje, praktične sposobnosti ter njegovo naravnanost - željo po zaposlovanju.  Pri Zavodu Nefiks opažamo, da se mladi soočajo tudi s problemom pomanjkanja zaposlitvene pismenosti. Kompetenco, ki je sicer kot besedni termin dokaj nova, za zaposljivost posameznika pa je pomembna že zelo dolgo, mladi pridobivajo šele po zaključku šolanja.

Beri dalje

Več prispevkov