Nefiks
Sobota, 16 Februar 2019

Hej, ne spreglej #1

Že veste, kako boste preživeli letošnje počitnice. Mar ne bi bilo fino zaslužiti kak "ojro", predvsem pa pridobiti delovne izkušnje in nenadomestljive kompetence? V sodelovanju z mojazaposlitev.si smo vam pripravili nabor del, ki so primerna za mlade iskalce zaposlive in mlade do 30 leta.

Beri dalje

5 korakov, ki jih moraš narediti po 10. Informativi

Zakaj je dobro obiskati dogodek, kot je Informativa, in kaj je potrebno storiti v naslednjih petih dneh po dogodku, da bomo imeli čimveč od obiska?
Ob pogledu na polne dvorane 10. Informative, ki se je tudi letos zgodila na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču bi človek rekel, da bodo vsi obiskovalci dobili prave in predvsem uporabne informacije, kako zapolniti svoj čas za naslednja štiri leta (za nekatere kakšno leto več). Ko so se vhodna vrata široko odprla, se je začel pravi boj za odgovore na vprašanja, kot so: »Kje se lahko zaposlim, ko končam študij pri vas?«, »Kakšna je povprečna plača vaših nekdanjih študentov«, »Ali vaša šola ponuja mednarodne izkušnje?«, »Se povezujete tudi z industrijo pri pripravi programov ?« …

Beri dalje

Kariera se začne februarja

Februar je zelo pomemben čas za velik del naše populacije – mladino. Zadnji statistični podatki, ki so nam na voljo, kažejo, da osnovno šolo v Sloveniji obiskuje okrog 177.000 otrok, srednjo šolo oz. gimnazijo pa okrog 74.000 dijakov. (Vir: Statistični urad Republike Slovenije). Oboje 9. 2. 2018 že čaka Informativni dan za vpis na naslednjo stopnjo izobraževanja, dijaki pa ga bodo imeli še naslednji dan, 10. 2..

Beri dalje

Prihodnost lahko leži le eno odločitev naprej

Na posvetu o kariernem razvoju in poklicih prihodnosti so se danes v Kristalni palači, v prostorih IBM Slovenija v Ljubljani ob 11. uri dopoldne srečali strokovnjaki s področja zaposlovanja in kariernega razvoja, predstavniki nevladnih organizacij, mladinski delavci in drugi, ki se ukvarjajo s kariernim razvojem mladih ter usmeritvijo v poklice prihodnosti.
Na dogodku je bil tudi zasnovan osnutek mreže za karierni razvoj, katere namen je povezava akterjev na tem področju, ki bo omogočala boljši pretok informacij, lažjo organizacijo kariernih dogodkov, boljšo obveščenost, promocijo in na splošno olajšala sodelovanje.

Beri dalje

Vabilo na posvet in vstop v mrežo za karierni razvoj mladih

Na Zavodu Nefiks organiziramo posvet o karierni orientaciji in poklicih prihodnosti, s katerim želimo spodbuditi srednješolce, profesorje, svetovalne delavce, starše in vse druge, ki se ukvarjajo s kariernim razvojem, k razmišljanju o poklicni poti in kariernem razvoju mladih ter usmeritvi v poklice prihodnosti.

Na dogodku si želimo zasnovati mrežo za karierno orientacijo, s katero bi se povezali akterji na tem področju, si izmenjevali informacije, organizirali karierne dogodke ter se med seboj promovirali. Obravnavana tematika je v današnjem času zelo pomembna, skupaj pa jo lahko naredimo bolj splošno prepoznavno.

Beri dalje

Na obisku v Celju

Ekipa zavoda Nefiks je ta teden, 25. in 26. septembra obiskala dijake Gimnazije Celje-Center. Skozi dinamično delavnico smo poskusili dijake tretjega in četrtega letnika spodbuditi k razmisleku o karierni orientaciji in jim hkrati predstaviti kompetence prihodnosti ter pomen poznavanja le-teh pri lastni karierni orientaciji.

Beri dalje

Več prispevkov