Nefiks
Četrtek, 23 Marec 2017

Podjetni petek – skupaj omogočimo mladim, da spoznajo vaše podjetje

Vabimo Vas k soorganizaciji podjetnega petka, inovativnega načina, ki omogoča mladim spoznati Vaše podjetje.

Nefiks že 15 let beleži neformalno pridobljeno znanje in na tak način pomaga mladim na poti do zaposlitve.

V preteklih letih je bilo v organizaciji Zavoda Nefiks izvedenih že veliko dogodkov na tematiko zaposlovanja mladih. Zelo odmevna je bila serija dogodkov P.R.A.V.I., ki se jih je v celoti udeležilo več sto mladih, pohvalimo pa se lahko tudi z zelo obiskanimi in uspešnimi zaposlitvenimi klubi za mlade, ki jih izvajamo že tretje leto, pod sponzorstvom blagovne znamke ORTO.
S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je namreč v treh sezonah dobilo delo kar 83 mladih. Od februarja do maja 2015 delujejo zaposlitveni klubi v petih krajih po Sloveniji.

Beri dalje

Nefiks Izziv

Zavod Nefiks je neprofitna mladinska nevladna organizacija, ki si prizadeva za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja v orodje e-Nefiks. V omenjeno orodje lahko mladi beležijo vse svoje aktivnosti, prostovoljstvo, študentsko delo, aktivizem ipd – torej vse, kar počnejo poleg formalnega šolanja.
Pri delu na terenu se sodelavci Zavoda Nefiks večkrat srečamo z mladimi, ki imajo težave pri iskanju (predvsem prve) zaposlitve in povezovanju z delodajalci. Zato smo zasnovali projekt Nefiks izziv. Slednji je namenjen promociji zgodnje gradnje kariere, razvoju zaposlitvene pismenosti mladih in grajenju mostov med delodajalci in perspektivnimi mladimi kadri.


Kaj so ciji Nefiks izziva?

Na dogodku podjetje postavi realen delovni izziv, s katerim so se v podjetju že srečali ali se z njim ravnokar srečujejo. Mladi v skupinah rešujejo zastavljeni izziv, na koncu pa svoje rešitve predstavijo predstavnikom podjetja in ostalim udeležencem dogodka. Pri tem mladi razvijajo veščine, kot so timsko delo, javno nastopanje in argumentiranje itd. Prav tako se podjetje na dogodku predstavi, izpostavi možnosti zaposlovanja v njihovem podjetju, predstavi strategijo razvoja kadrov v podjetju, predstavniki podjetja opišejo svojo karierno pot. Te informacije so za mlade neprecenljivega pomena, saj prihajajo iz prve roke – od ljudi, ki ob razgovoru za zaposlitev navadno sedijo na druge strani mize. Skupne delavnice zaposlene in mlade povežejo v tim, k čemer ogromno pripomore tudi neformalno druženje.
Zavod Nefiks skupaj s predstavniki podjetij poskrbi, da mladi odidejo opremljeni z novimi znanji in poznanstvi. Podjetja po drugi strani pridobijo nabor novih idej s strani perspektivnih in samoiniciativnih mladih ter nabor potencialnih novih sodelavcev. Nefiks izziv je inovativna priložnost za mlade, da spoznajo ljudi, ki jim lahko pomagajo na poti njihovega kariernega razvoja, pridobivanja kompetenc zaposlitvene pismenosti in socialnega kapitala.