fbpx Nefiks
Nedelja, 7 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Podjetni petek v podjetju Energetika.NET

Ljubljana, 25. oktober 2013 - Spoznavam poklice in ustvarjam projekte!

Mladi udeleženci Podjetnega petka, ki ga organizira Zavod Nefiks, so se danes v okviru vseslovenskega projekta »VRAČAM DRUŽBI – AmCham teden korporativnega prosotovljstva«, ki je organiziran skupaj s Slovensko filantropijo in Ameriško gospodarsko zbornico, spoznali s podjetjem Energetika. NET. Partner projekta je Ameriško veleposlaništvo v Republiki Sloveniji, častni pokrovitelj projekta pa je Predsednik RS Borut Pahor.

Beri dalje

Sedmi Podjetni petek ponovno na Microsoftu

24. april 2012, Ljubljana. Zavod Nefiks s pomočjo U.S. Embassy v Sloveniji, ŠOS in MOL pripravlja Podjetne petke – dogodke zaposlitvene pismenosti in mreženja za mlade, ki potekajo v podjetjih.

Tretji Podjetni petek v tej sezoni je ponovno, tako kot prvi, potekal v podjetju Microsoft. Organizatorji so se za tako potezo odločili zaradi izjemnega zanimanja mladih za udeležbo.

Beri dalje

Šesti Podjetni petek: IBM Slovenija

536406 3862640088779_1361772045_33577224_2008311850_nZavod Nefiks je v sodelovanju z IBM Slovenija ter s pomočjo Veleposlaništva ZDA v Sloveniji, Mestne občine Ljubljana in Študentske organizacije Slovenija v petek, 20. aprila 2012, organiziral dogodek Podjetni petek v podjetju IBM Slovenija. Dogodek zaposlitvenega opismenjevanja mladih, ki se ga je udeležilo več kot 50 mladih, je potekal v IBM Innovation Center Ljubljana.

Mladi so na Podjetnem petku spoznali podjetje IBM Slovenija in korporacijo IBM. Seznanili so se s ključnimi kadri, delovnimi procesi ter strategijo podjetja. Na okrogli mizi, kjer so sodelovali predstavniki vodstva podjetja IBM Slovenija, so spregovorili tudi o izzivih iskanja zaposlitve in izkušnji zaposlitvenega razgovora.

Beri dalje

Peti Podjetni petek 2012: Microsoft Slovenija d.o.o.

485770 3694805813027_1361772045_33509966_1405535984_nZavod Nefiks s pomočjo U.S. Embassy v Sloveniji, ŠOS in MOL organizira novo sezono Podjetnih petkov. Prvi Podjetni petek v tej sezoni je potekal v petek, 30. marca 2012 in sicer na sedežu podjetja Microsoft.

Projekt povezovanja mladih in delodajalcev, ki so ga tako mladi kot tudi podjetja vzela za svojega, pridobiva na prepoznavnosti. Tokratni Podjetni petek pa je bil tudi malo nenavaden. Sodelavci Microsofta so se namreč odločili, da vrata odprejo še bolj na široko – življenjepise udeležencev so pregledali v luči zaposlitvene pismenosti, v prihodnjih dneh pa se bodo v njih poglobili tudi v luči iskanja novih sodelavcev.

Fotogalerija dogodka

Beri dalje

Četrti Podjetni petek 2011: Lifeclass hoteli Portorož

Zavod Nefiks je v petek, 23. 9. 2011, izpeljal Podjetni petek v hotelih Lifeclass Portorož. Tokratni Podjetni petek je bil mednarodni. Udeležilo se ga je 25 mladih iz skoraj vseh republik bivše skupne države, mladinskih delavcev, ki bodo primer dobre prakse povezovanja mladih in podjetij prenesli v svoje države. Podjetni petek je tako ob tej priložnosti del mednarodnega projekta Zavoda Nefiks, treninga, ki so ga poimenovali Spin the wheel of volunteering and win yourself a career.

Beri dalje

Tretji Podjetni petek 2011: Gorenje

Sodelavci Zavoda Nefiks so skupaj z Društvom mladinski ceh v okviru projekta Omrežen.si pripravili tretjega v nizu Podjetnih petkov. Po dveh uspešnih dogodkih v Hidrii in Ljubljanskih mlekarnah, je Podjetni petek v Gorenju tudi tokrat navdušil udeležence in gospodarstvenike. Projekt Podjetni petek je bil zasnovan iz zaznane potrebe mladih, ki ob vključenosti v formalni sistem izobraževanja pogrešajo večje povezovanje z gospodarstvom. Prav pomanjkanje tovrstnih aktivnosti mladim povzroča težave tudi ob vstopu na trg dela in iskanju zaposlitve.

Beri dalje

Več prispevkov