Nefiks
Sreda, 22 Avgust 2018

logo Kolegice“Spoštovana kolegica, dovolite … “ ali pa “Spoštovane kolegice in kolegi” so pogosto stavki, s katerimi se med seboj naslavljajo stanovski posamezniki. 
  
15 posameznicam, ki jih bomo izbrali na podlagi prijave, v kateri boste izrazile motivacijo za sodelovanje, bomo omogočili sodelovanje v enoletnem projektu.

Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«.

Kolegice financerji

  

Preberite več

Uspešne Ljubljančanke in mlade iskalke prve zaposlitve združile moči

Zavod Nefiks je v okviru projekta Kolegice v prostorih Art centra Pionirskega doma v Ljubljani gostil dogodek povezovanja uspešnih žensk in njihovih mentorirank. Dogodek je zaznamovala predstavitev nastalega zbornika o ženskah, ki delujejo v Mestni občini Ljubljana, ter spoznanje, da lahko ugledne posameznice mladim iskalkam prve zaposlitve pomagajo odpreti vrata, na katera bi same zgolj trkale.

Beri dalje

Kolegice na intenzivni pripravi za delo z mentoricami

Na predpustni petek, 9. februarja, smo se Kolegice zbrale v prostorih Zavoda Nefiks na intenzivni 4-urni pripravi za delo z bodočimi mentoricami iz javne uprave in javnih zavodov Mestne občine Ljubljana.
Začetek usposabljanja, ki ga je vodila Maja Đević, je bil namenjen osebnim predstavitvam vseh udeleženk ter razmisleku, kaj pričakujemo tako od izobraževanja kot od samega projekta. Sledila je natančnejša predstavitev projekta Kolegice, enega uspešnejših in učinkovitejših projektov Zavoda Nefiks, namenjenega mladim iskalkam prve zaposlitve, ki uspešno poteka po Sloveniji že od leta 2012.

Beri dalje

Strast + trdo delo = zaposlitev?

Samostojno podjetništvo je med mladimi vse bolj priljubljeno, a še vedno se v glavah bodočih s. p.-jevcev poraja marsikatero vprašanje, dvom, tudi strah. Med fenomeni, ki so v zadnjem letu zajeli Slovenijo, je zagotovo tudi vloganje. Profili slovenskih Youtube blogarjev nastajajo kot gobe po dežju.
O tem, kako se lotiti podjetništva ali svojega vloga oziroma kar obojega hkrati, so se decembra 2017 tik pred prazniki ljubljanske Kolegice pogovarjale z mladima in simpatičnima Primorkama, ki na Youtube ustvarjata vsaka na svojem kanalu. V dvournem druženju sta z mladimi iskalkami zaposlitve marsikateri karierni in tudi življenjski nasvet delili Eva Kljun, ki je aktivna pod imenom MarijaZmosta, in Anja Susič, ki jo najdete, če v brskalnik vtipkate AnjaSuska.

Beri dalje

Več prispevkov