Nefiks
Četrtek, 22 Junij 2017

logo Kolegice“Spoštovana kolegica, dovolite … “ ali pa “Spoštovane kolegice in kolegi” so pogosto stavki, s katerimi se med seboj naslavljajo stanovski posamezniki. 
  
15 posameznicam, ki jih bomo izbrali na podlagi prijave, v kateri boste izrazile motivacijo za sodelovanje, bomo omogočili sodelovanje v enoletnem projektu.

Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«.

Kolegice financerji

  

Preberite več

Kolegice iz Slovenj Gradca se predstavijo z videom!

V petek, 24. 6. 2016, se je v Mladinskem kulturnem centru v Slovenj Gradcu odvijalo večerno druženje Kolegic in njihovih mentoric. V ta namen smo pripravile tudi predstavitveni video, ki ga lahko vidite spodaj. 

Kolegice smo poklepetale z dr. Karlo Oder, muzejsko svetovalko, ki je z nami delila svoje izkušnje, nasvete ter izrazila željo po ponovnem snidenju. 

Beri dalje

Kolegica iz Murske Sobote sporoča: »Ko se ena vrata zaprejo, se druga vedno odprejo!«

Razstava V vrtincu življenja je začetek moje nove poti na področju umetnosti. Februarja 2016 sem se vključila v projekt Kolegice, ki spodbuja mlade k uresničitvi svojih sanj. Od takrat sem začela spet razmišljati o sebi ter svojih neuresničenih željah. Na plan je prišla moja umetniška žilica, ki me spremlja od otroških dni. Rišem namreč že odkar pomnim. Na akademijo umetnosti, s katero bi moja pot bil verjetno veliko lažja, se mi ni uspelo vpisati, čeprav sem hodila v privatne šole risanja in slikanja, kjer sem veljala za izjemen talent.

Beri dalje

Anuša Gaši navdušila postojnske Kolegice!

V sredo, 11. 5. 2016, je v Mladinskem centru Postojna potekalo predavanje na temo javnega nastopanja, ki so ga organizirale postojnske Kolegice in k sodelovanju povabile odlično Anušo Gaši. Predavanja so se udeležile tudi udeleženke projekta Kolegice iz Nove Gorice in zunanje udeleženke, kar je gostiteljice zelo razveselilo.

Beri dalje

»S Kolegicami bom končno definirala svojo zgodbo, ki bo zgodba o uspehu.«

V sredo, 4. 5. 2016, so se udeleženke nove ljubljanske skupine Kolegic srečale tretjič. Dekleta so priložnost zagrabila z obema rokama, saj so že oblikovala svoje cilje, obenem pa že intenzivno razmišljajo o posameznih korakih oz. vsebini srečanj s svojimi mentoricami. Po njihovih izjavah sodeč bodo priložnost izvirnega načina iskanja zaposlitve znale izkoristiti in s tem izstopile iz množice iskalcev redne zaposlitve. Bravo, dekleta, in pogumno naprej!

Beri dalje

Več prispevkov