Nefiks
Torek, 25 Julij 2017

logo Kolegice“Spoštovana kolegica, dovolite … “ ali pa “Spoštovane kolegice in kolegi” so pogosto stavki, s katerimi se med seboj naslavljajo stanovski posamezniki. 
  
15 posameznicam, ki jih bomo izbrali na podlagi prijave, v kateri boste izrazile motivacijo za sodelovanje, bomo omogočili sodelovanje v enoletnem projektu.

Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«.

Kolegice financerji

  

Preberite več

Kolegice iz Slovenj Gradca se predstavijo z videom!

V petek, 24. 6. 2016, se je v Mladinskem kulturnem centru v Slovenj Gradcu odvijalo večerno druženje Kolegic in njihovih mentoric. V ta namen smo pripravile tudi predstavitveni video, ki ga lahko vidite spodaj. 

Kolegice smo poklepetale z dr. Karlo Oder, muzejsko svetovalko, ki je z nami delila svoje izkušnje, nasvete ter izrazila željo po ponovnem snidenju. 

Beri dalje

Kolegica iz Murske Sobote sporoča: »Ko se ena vrata zaprejo, se druga vedno odprejo!«

Razstava V vrtincu življenja je začetek moje nove poti na področju umetnosti. Februarja 2016 sem se vključila v projekt Kolegice, ki spodbuja mlade k uresničitvi svojih sanj. Od takrat sem začela spet razmišljati o sebi ter svojih neuresničenih željah. Na plan je prišla moja umetniška žilica, ki me spremlja od otroških dni. Rišem namreč že odkar pomnim. Na akademijo umetnosti, s katero bi moja pot bil verjetno veliko lažja, se mi ni uspelo vpisati, čeprav sem hodila v privatne šole risanja in slikanja, kjer sem veljala za izjemen talent.

Beri dalje

Anuša Gaši navdušila postojnske Kolegice!

V sredo, 11. 5. 2016, je v Mladinskem centru Postojna potekalo predavanje na temo javnega nastopanja, ki so ga organizirale postojnske Kolegice in k sodelovanju povabile odlično Anušo Gaši. Predavanja so se udeležile tudi udeleženke projekta Kolegice iz Nove Gorice in zunanje udeleženke, kar je gostiteljice zelo razveselilo.

Beri dalje

Več prispevkov