Nefiks
Petek, 17 Avgust 2018

logo Kolegice“Spoštovana kolegica, dovolite … “ ali pa “Spoštovane kolegice in kolegi” so pogosto stavki, s katerimi se med seboj naslavljajo stanovski posamezniki. 
  
15 posameznicam, ki jih bomo izbrali na podlagi prijave, v kateri boste izrazile motivacijo za sodelovanje, bomo omogočili sodelovanje v enoletnem projektu.

Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«.

Kolegice financerji

  

Preberite več

Kolegice v Litiji pričele z delom

V soboto 10.1.2014 smo se kolegicam v Kopru, Ormožu, Mariboru in Ljubljani pridružile tudi kolegice v Litiji. Prvo uvodno srečanje je poteklo povsem sproščeno in verjamem, da smo se po prvem srečanju vse vrnile z nekim zagonom za delo nad svojo karierno potjo naprej. Kar nekaj vprašanj in dilem se je nanašalo na iskanje mentorice, ter delo v naši skupini.

Beri dalje

12 najboljših delovnih mest za ženske v letu 2014

Najbolj privlačna delovna mesta za ženske v letu 2014 so delo v kadrovski službi, vodenje odnosov z javnostmi in analitik računalniški sistemov.

Seznam, ki so ga naredili na CareerCastu, je v poročilu opredelil najboljša delovna mesta za ženske. Pri izboru so upoštevali različne dejavnike: letno plačilo, stres, fizične napore in delež žensk zaposlenih na tem delovnem mestu.

Beri dalje

Top sektor za podporo in ohranitev ŽENSKIH talentov - RAČUNOVODSTVO

Raziskave kažejo, da se ženske najboljše počutijo v sektorju izobraževanja in računovodstva, medtem ko so v sektorju oglaševanja, trženja in medijev deležne visoke stopnje diskriminacije.
 
Zaskrbljujoče je dejstvo, da kar 44% žensk pravi, da je njih spol največja ovira pri gradnji kariere. A so ženske optimistične, da bo v prihodnosti dejansko prišlo do izenačitve med spoloma. 12% ženske je prepričanih, da zaradi svojega spola ne morejo napredovati.

Glede na raziskave »Career Coaching Company Talking Talent« je računovodstvo najboljši sektor za zaposlovanje žensk.

Beri dalje

“Če boste našle strast, boste našle delo, ki vas veseli”

Ljubljana, 7.5.2014

V veliki sejni sobi na ljubljanski Mestni občini so mlade iskalke zaposlitve izvedle dogodek “KOLEGICE IZMENJUJEJO RECEPTE ZA USPEH”. Potekal je kot nadaljevanje pobude “Kolegice gredo na ministrstva s piškoti” organiziranem v okviru Zavoda Nefiks.


Mlada, ambiciozna dekleta so v prijetnem vzdušju na pozitiven način ponovno opozorila na problematiko zaposljivosti mladih žensk, ki je, kot s svojimi akcijami že dolgo opozarjajo -  presegla kritično raven!

Beri dalje

Kolegice sporočajo politikom: »Četudi dobro kuhamo, bi rade zaposlitve na področju, za katerega smo se izobraževale!«

"Smo dober primer tega, da sistem ne deluje, kajti če bi deloval, nas ne bi bilo tukaj; me se trudimo, dodatno izobražujemo, vključujemo v projekte, mrežimo z delodajalci, delamo prostovoljno – zaposlitvenih priložnosti pa ni! Problem torej nikakor ne more biti samo v nas!" so povedale, Kolegice, mlade iskalke prve zaposlitve, ki delujejo v okviru Zavoda Nefiks.

Obiskale so politike, jih pred dnevom žena pogostile z doma narejenimi piškoti in poudarile: "Četudi dobro kuhamo, bi rade zaposlitve na področju, za katerega smo se izobraževale!"

Beri dalje

Več prispevkov