Nefiks
Ponedeljek, 24 Junij 2019

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

 kategorija kolegice najava

Na Zavodu Nefiks želimo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj.

Aktualne prijave v projekt sprejemamo TUKAJ.

Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti. Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Klub Kolegice se bo prvih šest tednov srečeval tedensko, po šestih tednih od začetka delovanja kluba pa se boste kolegice predvidoma dobivale mesečno, po potrebi pa pogosteje.

 kategorija kolegice financerji


Kranjske Kolegice ustvarile svoje LinkedIn profile

V sredo, 3. 6. 2014, smo se kranjske Kolegice dobile v pisarni, saj smo se odločile, da si bomo uredile in oblikovale LinkedIn profil. Menimo, da je le-ta nujen v današnjem poslovnem svetu. Z LinkedInom lahko pristopimo do bodočih mentoric, jih s tem tudi lažje poiščemo ter kontaktiramo. S tem razlogom želimo ustvariti profesionalen profil, ki bo zanimiv za marsikatero mentorico in bodoče delodajalce. Najprej smo si uredile naš CV, ki bo predstavljen na strani, dogovorile smo se tudi, da si pridobimo profesionalno fotografijo, saj je tudi le-ta zelo pomembna pri predstavitvi profila. 

Beri dalje

Vaja dela mojstra

V sredo, 27. maja, smo imele ljubljanske Kolegice pestro in zanimivo srečanje, saj smo imele tečaj retorike pod vodstvom Rafa Pinose, izkušenega retorika in enega izmed soustanoviteljev Nefiksa.

Že po prvih nekaj minutah srečanja je vsaka izmed nas stopila “na oder“ in se na kratko predstavila. Kljub temu, da naloga ni bila posebej težka, smo vse padle na izpitu, gospod Pinosa pa nam je prijazno pojasnil katere tipične začetniške napake smo naredile, zato nam je šlo v drugo že dosti bolje.

Beri dalje

Kranjske Kolegice SRČNE in PREDANE

Tretje srečanje Kolegic v Kranju je potekalo na sončku, v naravi. Vse smo si med prazniki napolnile baterije, zato je bilo v zraku polno svežih idej. Vsaka Kolegica je izkoristila priložnost in delila svoje dosedanje cilje z ostalimi. Nekatere imajo že zelo dobro začrtano smer, spet druge pa še malo oklevamo med več možnostmi. Meni zelo interesantno je dejstvo, da vsako izmed nas zanima povsem drugačna tematika. Na mizo so padale teme, kot so nepremičnine, naravovarstvo, kadrovanje, vpeljevanje novih učnih metod, pisanje bloga. Spet druge pa so strastno zagledane v točno določene poklice.

Beri dalje

Pridružite se nam pri akciji 'Dajte mi pošteno priložnost'

Draga dekleta in ženske, spoštovane Kolegice,

skupina mladih deklet, ki v okviru projekta Kolegice deluje pod okriljem Zavoda Nefiks, vas vabimo, da se nam 1. maja, ob prazniku dela, pridružite pri akciji 'Dajte mi pošteno priložnost!', s katero želimo odločevalce v naši državi znova opozoriti na splošno znan slab položaj mladih žensk pri vstopu na trg dela.

Beri dalje

mag. Daša Toman Turuk: "Upajte si sanjati na veliko!"

V torek, 21. 4. 2015 smo se kranjske Kolegice ponovno srečale. Poleg udeleženk so bile prisotne tudi gostje. Srečanje je potekalo v dveh delih. V prvem nam je Maja Đevič, koordinatorka Kolegic v Ljubljani, povedala malo več o samem projektu, odgovorila je na postavljena vprašanja in nam dala dodatno spodbudo.

Beri dalje

Več prispevkov