Nefiks
Sobota, 16 Februar 2019

logo Kolegice“Spoštovana kolegica, dovolite … “ ali pa “Spoštovane kolegice in kolegi” so pogosto stavki, s katerimi se med seboj naslavljajo stanovski posamezniki. 
  
15 posameznicam, ki jih bomo izbrali na podlagi prijave, v kateri boste izrazile motivacijo za sodelovanje, bomo omogočili sodelovanje v enoletnem projektu.

Vsaka posameznica bo imela možnost spoznati in se povezati z uspešno žensko iz svojega bodočega poklica. Ta bo postala njena mentorica – »kolegica«.

Kolegice financerji

  

Preberite več

Besede Kolegice Sare, ki nas popeljejo v svet odločne, ustvarjalne in ambiciozne mlade ženske ... ker take Kolegice tudi smo!

Na vpogled vam ponujam projekt Kolegice skozi oči 26-letne ženske, ki se je malce izgubila v prostoru in času. Torek je, 7. 10. 2014, in vstopate v svet, ki se mu obetajo rožnate spremembe, kar je, glede na potrditveni e-mail o sprejemu v projekt Kolegice, nekako čutiti v zraku. V tem svetu začne posameznica zopet delovati v skladu s samo seboj.

Beri dalje

Kolegice v Litiji nadaljujejo s srečanji

Torek je mimo, s tem pa še eno srečanje litijskih Kolegic. Sproščeno, prijateljsko vzdušje ni niti malo kazalo na dejstvo, da je bilo šele tretje. Začele smo ga z vprašanjem kako smo, kaj je novega. Kolegice smo bile splošno dobre volje, kljub nekaj poskusom napadov bolezni, smo se pa še posebej veselile za dve izmed kolegic – ena je namreč dobila svojo prvo službo, druga pa je povabljena na razgovor. Super, čestitamo!

Beri dalje

Nekaj vtisov Kolegic o dogodku Zgodaj uspešne

V sredo, 7. 1. 2015, smo se ljubljanske Kolegice srečale prvič v novem letu in tudi prvič po našem skupnem dogodku Zgodaj uspešne, ki je potekal v torek, 16. 12. 2014, v poslovnih prostorih IBM-a v ljubljanski Kristalni palači. Na dogodku, ki smo ga od oktobra do decembra 2014 skrbno načrtovale in pripravljale Kolegice iz Ljubljane, smo gostile uspešne mlade ženske, ki so nam v sproščenem vzdušju razkrivale svoje recepte za pot do kariernega uspeha.

Beri dalje

Kolegice v Litiji pričele z delom

V soboto 10.1.2014 smo se kolegicam v Kopru, Ormožu, Mariboru in Ljubljani pridružile tudi kolegice v Litiji. Prvo uvodno srečanje je poteklo povsem sproščeno in verjamem, da smo se po prvem srečanju vse vrnile z nekim zagonom za delo nad svojo karierno potjo naprej. Kar nekaj vprašanj in dilem se je nanašalo na iskanje mentorice, ter delo v naši skupini.

Beri dalje

12 najboljših delovnih mest za ženske v letu 2014

Najbolj privlačna delovna mesta za ženske v letu 2014 so delo v kadrovski službi, vodenje odnosov z javnostmi in analitik računalniški sistemov.

Seznam, ki so ga naredili na CareerCastu, je v poročilu opredelil najboljša delovna mesta za ženske. Pri izboru so upoštevali različne dejavnike: letno plačilo, stres, fizične napore in delež žensk zaposlenih na tem delovnem mestu.

Beri dalje

Več prispevkov