fbpx Nefiks
Sobota, 27 Februar 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

logo kkn

Mladi v kariernih klubih, ki potekajo po vsej Sloveniji, odkrivajo svoje karierne potenciale, spoznavajo trg dela in razvijajo svoje kompetence. V klubih je med 5 in 12 udeležencev, vodi pa jih Nefiks tutor. Karierni klubi potekajo tudi digitalno.

Karierni klubi na svoji šoli organizirajo tudi Nefiks karierni dan.

Dijaki, prijavite se TUKAJ.

Vodje, prijavite se TUKAJ.

 


Karierni heroji

Skupina dijakov pa lahko sodeluje tudi v nagradnem natečaju Karierni heroji, kjer okrepijo svoje IT kompetence in sposobnost timskega dela ter spoznajo svoje potencialne poklice, informacije pa znajo predati tudi naslednjim generacijam dijakov pred odločitvijo o svoji karierni poti. Več na natečaju si preberi tukaj.

banner natecaj karierni heroji jesen 2019 720x180

 


Poletno usposabljanje - kako s svojimi talenti zgradim kariero

Bi rad/a izvedel/a, kako prepoznati svoje talente, jih povezati s svojim bodočim poklicem? S tem pomagala še drugim?
Bi rad/a izvedel/a, kako je s kariero in usposabljanji v tujini?

Če si vsaj na eno vprašanje odgovoril/a pritrdilno, vabljena na poletno usposabljanje "Karierni razvoj mladih" v izvedbi Zavoda Nefiks!

Brezplačne delavnice so v prvi vrsti namenjene mladim v starosti 16-24 let (okvirno) in bodo potekale od torka do četrtka, 12.-14.7.2016 od 9h do 13h v prostorih Nefiksa.

Pohitite s prijavami, število mest je omejeno!

Beri dalje

KARIERNI RAZVOJ MLADIH - poletni program za mlade

Mladi, ki bi se želeli usposobiti za prostovoljsko delo s skupinami in izvedeti več o karierni orientaciji ter načinu oblikovanja in izvajanja delavnic (študenti, iskalci zaposlitve, srednješolci), so vabljeni na
usposabljanje.
Delavnice bosta izvajali mag. Urša Poljanšek, univ.dipl.psihologinja, in absolventka psihologije ter vodja Kariernih klubov Ksenja Zečevič.

Beri dalje

Je študij cilj ali pot do cilja?

Zavod Nefiks bo marca 2016, v sodelovanju s slovenskim glasbenikom, organiziral Karierni dan na srednjih šolah po vsej Sloveniji.

Namen Kariernega dneva je vsakega srednješolca spodbuditi k razmišljanju o svojem kariernem razvoju in poklici poti ter političnim akterjem in odločevalcem sporočiti, da je karierna orientacija premalo kvalitetna.

Beri dalje

Vabljeni na srečanje med študenti in dijaki

Izbira študijske smeri je pomemben korak v življenju vsakega izmed nas. Izbrati moramo premišljeno, saj nas bo študij vodil k zaposlitvi. Informacije, ki jih o študijih dobimo na internetu so premalo, da bi se lahko odločili. Najbolše so informacije iz prve roke.

Beri dalje

ABC kariernega načrtovanja – 3. korak

3 korak: RAZVIJ SVOJE TALENTE

Vsak od nas ima kak talent. Prav vsak. Vprašanje je zgolj, ali jih prepoznamo, se nam zdijo pomembni, ali pa so v množici šolskih in drugih obveznosti odrinjeni nekam v ozadje. Nekateri talenti se lahko razvijajo tekom šolskih aktivnosti,  vendar samo do mere, ki jo predvideva učni načrt. Glavno vprašanje pa je, kako vemo, da smo za nekaj zares talentirani?

Beri dalje

ABC kariernega načrtovanja - 2. korak

2. korak: POGOVARJAJ SE

Če so poleg učiteljev starši in sorodniki edine odrasle osebe, s katerimi se pogovarjaš, je to premalo. Ne postani eden tistih mladih, nad katerimi se profesorji na faksih pritožujejo, da hodijo starši zanje na govorilne ure. Prav ti mladi kasneje niso prav zelo zaposljivi. Če bi malo pogledal okoli sebe, bi hitro ugotovil, da imaš mnenje – težava je samo, da ga redkokdo zares hoče slišati!

Beri dalje

ABC kariernega načrtovanja - 1. korak

1.     Korak: ZAČUTI SVOJ (PO)KLIC
Vsi že vedo, kaj bodo vpisali po srednji šoli, samo tebi se še ne sanja, kaj izbrati? Nekateri logično sledijo tistemu, kar vidijo doma, pri svojih starših, drugi so našli študij, ki nima predmetov, ki jih zares ne marajo, veliko jih vpiše medicino, pravo ali arhitekturo samo zato, ker pač lahko – saj imajo dovolj točk, le redki pa so tisti, ki zares sledijo svojim interesom in si tudi znajo predstavljati, kaj bodo, ko bodo študij zaključili.

Beri dalje

En vikend, tri Nefiks izvajalke in osem dijakov ter naloga: najti pravo smer!

Poklicno smer, seveda. V petek, 11. septembra, smo se zbrali v Dijaškem domu Poljane, da bi se vprašanja dijakov o karieri pretvorila v odgovore.

V čem sem dober? Kaj me veseli? In kaj naj s tem počnem? Taka in podobna vprašanja začnejo vznikati bolj kot se približuje konec srednje šole. (Pre)pogosto se zgodi, da je dvomov veliko, tistih, ki bi jih lahko razčistili pa malo. Dijake zanima veliko zadev v povezavi s študijem, kasnejšo poklicno potjo, možnostjo zaposlitve, štipendijami in veliko drugega. Poleg tega jih zanima še, na koga se lahko obrnejo, da bi prejeli odgovore.

Beri dalje