Nefiks
Sreda, 24 Januar 2018
 Zaposlitveni klubi "Služba me ne išče" so namenjeni razvijanju zaposljivosti mladih. Klub sestavlja 10 do 15 mladih iskalcev zaposlitve, ki jih usmerja vodja kluba, vsak udeleženec s podporo Nefiksa najde tudi svojega zaposlitvenega mentorja. Končni cilj je, da čim več udeležencev kluba dobi delo. Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s projektom Služba me ne išče, s katerim mladim prek zaposlitvenih klubov pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. Projekt je bil v lanski sezoni zelo uspešen, saj je dosegel odličen odziv med mladimi, do dela pa je pomagal šestnajstim mladim. V novi sezoni bodo klubi delovali v Gornji Radgoni, v Ljubljani, Mariboru in v Zagorju ob Savi, skupen klub pa bo deloval v Vojniku in Šentjurju.

NOVO LETO, NOVA PRILOŽNOST: zbiramo prijave za Zaposlitvene klube za mlade v NOVEM MESTU, KOPRU in na JESENICAH

V četrti sezoni Zaposlitvenih klubov za mlade bodo novo priložnost dobili mladi iskalci zaposlitve iz Novega mesta, Kopra in Jesenic, ki se bodo pridružili že obstoječim klubom v Ljubljani, Šentjurju in Zagorju ob Savi.

Udeleženci se srečujejo enkrat tedensko in v treh mesecih intenzivno spoznavajo in širijo svoje zaposlitvene možnosti. V prvem mesecu začrtajo agendo kluba, pripravijo svoj CV in zastavijo svoj karierni plan, kjer opredelijo zaposlitvene načrte, hkrati pa so deležni različnih predavanj, delavnic in izobraževanj. Sledi načrtovanje in izvedba podjetne aktivnosti, kjer se naučijo osnovnih zakonitosti projektnega vodenja. Zadnji mesec se osredotočajo na spoznavanje svojih potencialnih delodajalcev na dogodkih različnih formatov, ki jih sami organizirajo.

Beri dalje

V ZAGORJU V ŠTIRIH MESECIH VEČ KOT DESET MLADIH DOBILO DELO

Konec meseca januarja 2015 se bo zaključil prvi krog tretje sezone Zaposlitvenih klubov za mlade, ki so skupni produkt uspešnega sodelovanja Zavoda Nefiks in znamke Orto podjetja Si.mobil d.d.  Zaposlitveni klub za mlade Zagorje, ki že tretje leto zapored zelo uspešno deluje v Mladinskem centru Zagorje, je v štirih mesecih svojega delovanja dosegel cilj pomagal več kot desetim mladim do prve priložnosti za delo.

Beri dalje

Karierni dogodek – ŠIHT NAJ BO!


NASVET MLADIM: Vztrajnost prinese rezultate!
Zaposlitveni klub Novo mesto, ki deluje v okviru projekta Zaposlitveni klubi za mlade Zavoda Nefiks in ob podpori blagovne znamke ORTO, je na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje gostil karierni dogodek z imenom Šiht naj bo! z odmevnimi gosti: Milošem Čiričem in Petro Škarja. Z njim so mladim iskalcem zaposlitve omogočili osebni stik z delodajalci iz Dolenjske regije, hkrati pa jih motivirali za nadaljnje udejstvovanje na trgu dela. 

Beri dalje

Več prispevkov

  • 1
  • 2