Nefiks
Torek, 19 Marec 2019

TOP PET DELODAJALCEV, MREŽENJE IN SANJSKA SLUŽBA

Ljubljana, 27. januar 2015 – Nekako v takšnem vrstnem redu je od pričetka izvajanja projekta Zaposlitveni klubi za mlade več kot tri četrtine mladih iskalcev svoje prve priložnosti za delo, ki so bili vključeni v klub, prispelo do zaposlitve. Zavod Nefiks ob podpori znamke Orto (Si.mobil d.d.) danes pričenja z novim krogom izvajanja zaposlitvenih klubov za mlade, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu in Šentjurju pri Celju.

Beri dalje

Karierni dogodek – ŠIHT NAJ BO!

Šiht naj bo! je karierni dogodek, ki ga organizira zaposlitveni klub Novo mesto. Namenjen je vsem iskalcem zaposlitve, ki iščejo informacije iz prve roke, osebni stik z delodajalci, pa tudi motivacijo za uspešno udejstvovanje. Dogodek bo potekal 23. Januarja, in sicer od 10. do 15. ure, v prostorih Visoke šole za upravljanje in poslovanje Novo mesto.

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade. Zaposlitveni klub Novo mesto letos deluje prvič. Dvajset članov, čeprav z različno izobrazbo, stremi k dosegu istega cilja: dobiti zaposlitev na želenem področju. Namen kluba je pomagati mladim do prve zaposlitve z izboljšanim življenjepisom, jasnim kariernim načrtom in možnostjo srečanja s potencialnimi delodajalci. Predvsem pa je pomembno druženje, ki dela to izkušnjo zabavno.

Pridobljena znanja in izkušnje so klubovci združili pri organizaciji dogodka ŠIHT NAJ BO! Namen dogodka je omogočiti osebni stik med delodajalci in iskalci zaposlitve, ponuditi iskalcem zaposlitve odgovore na vprašanja, povezana z iskanjem zaposlitve. Dogodek bo zelo pester, saj bo, poleg predavanj Petre Škarja o motivaciji in Miloša Čiriča o mreženju, vseboval tudi okroglo mizo, na kateri bodo kadrovniki delili svoje dragocene izkušnje z zaposlovanjem. Sledili bodo karierni zmenki, ki bodo udeležencem omogočili, da se predstavijo želenim delodajalcem. Na voljo bosta tudi dve pavzi, med katerima bosta čas za svetovanje glede življenjepisa in foto kotiček, kjer se bodo lahko udeleženci slikali za kontaktno fotografijo na življenjepisu.

Dogodek bo potekal v petek, 23. januarja 2015, od 10h do 15h v prostorih Visoke šole za upravljanje in poslovanje v Novem mestu. Lepo vabljeni!

Informacije o dogodku lahko spremljate tudi na Facebook strani dogodka: ŠIHT NAJ BO!

URNIK:

• 10:00 do 10:10 – Uvodni pozdrav • 10:10 do 11:10 – 1. predavanje: Petra Škarja (motivacija)

• 11:15 do 12:00 – 2. predavanje: Miloš Čirič (mreženje) • 12:00 do 12:20 – mreženje

• 12:20 do 13:20 – Okrogla miza: Z nasveti do karirere poleti (Moderator: Jure Marolt, sodelujoči: Si.mobil, Krka, Adecco, KZ Sevnica, Komunala Novo mesto)

• 13:30 do 14:30 – Karierni zmenki (trenutno potrjeni: Adria, Revoz, KZ Sevnica, Žito, Mediodrom, Gorec d.o.o., Komunala Novo mesto)

• 14:30 do 15:00 – mreženje

Kontakt: Nika Štrbenc n.strbenc@gmail.com 040 301 307

###

O projektu Zaposlitveni klubi za mlade:

Zavod Nefiks ob podpori znamke ORTO nadaljuje s tretjo sezono Zaposlitvenih klubov za mlade, s katerimi mladim pomaga pri povečanju njihove zaposljivosti. S sodelovanjem v zaposlitvenih klubih je 51 mladih, ki so bili vključeni v projekt v prvi in drugi sezoni, dobilo delo. V prvem krogu tretje sezone bodo zaposlitveni klubi delovali od oktobra do januarja v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Zagorju ob Savi in Murski Soboti. Razpis za drugi krog zaposlitvenih klubov za dodatne kraje bo objavljen januarja 2015.

NOVI ZAČETKI NA PODROČJU ZAPOSLOVANJA TUDI ZA NINO

Šentjur, 9.6. 2014 - Nina Turk, doktorica veterinarske medicine, je članica zaposlitvenega kluba Vojnik – Šentjur, ki s pomočjo kluba ni obupala in je začela opravljati pripravništvo na Upravi za varno hrano:

»Projekt Služba me ne išče Zavoda Nefiks sem lansko leto zasledila na spletu. Ob načrtovani novi sezoni projekta sem se odločila za prijavo, saj sem že dlje časa aktivno, vendar neuspešno iskala zaposlitev. Želela sem si še več motivacije in spodbude pri iskanju zaposlitve, novih idej in znanj, ugotavljanja, kaj si v resnici želim početi, kar mi je obiskovanje srečanj kluba tudi nudilo.

Beri dalje

ORTO klubovci

Ljubljana, 23. april 2014 – Trije člani zaposlitvenih klubov projekta Služba me ne išče, Katarina, Rok in Monika, so postali tudi ORTO team!

Si.mobilova blagovna znamka ORTO med drugim podpira tudi idejaliste. Najboljše ideje so podkrepljene z znanjem, zato ORTO team obiskujejo dogodke, kot so bili Dnevi industrijske robotike, Fanfara in Marketinški semafor in pomagajo ORTO presenetiti mlade udeležence.

Kaj pa ORTO klubovci sploh počnejo?

Beri dalje

Ob polovici projekta že 11 mladih dobilo delo

Druga sezona zaposlitvenih klubov Služba me ne išče ob ORTO podpori

»Tudi druga sezona zaposlitvenih klubov Služba me ne išče prinaša izvrstne rezultate. Kar 11 od 80 mladih iskalcev zaposlitve je že dobilo delo, pa smo šele na polovici sezone,« rezultate komentira Alenka Blazinšek, vodja projekta Služba me ne išče na Zavodu Nefiks. Do sedaj so se klubovci srečali s 40 delodajalci, prvi del druge sezone zaposlitvenih klubov pa so zaključili z današnjim obiskom podjetja Si.mobil.
Na sliki Tamara Valenčič in ekipa SMI_foto Milan Lazarevič 

Beri dalje

Več prispevkov