Nefiks
Torek, 13 November 2018

Pregleden in iskren CV ...

V torek, 10. decembra, se nam je na četrtem srečanju zaposlitvenega kluba Služba me ne išče Ljubljana-Rakovnik pridružila Tadeja Ozebek, bivša projektna vodja Zavoda Nefiks, kjer je bila aktivna kar štiri leta.


V tehnološkem podjetju IBM je danes zaposlena, svojo karierno pot pa je začela v omenjenem podjetju graditi že v študentskih letih.

Z nami je delila kar nekaj koristnih napotkov za pisanje življenjepisev:

Beri dalje

Je diploma res samo še za okras??

Teden je naokoli, z njim pa tudi drugo srečanje Zaposlitvenega kluba Zagorje, ki deluje pod okriljem projekta Služba me ne išče zavoda Nefiks. Mraz in leden veter sta botrovala dejstvu, da se je v toplem domačem okolju ob skodelici vročega čaja zbrala nekoliko okrnjena, vendar  zato nič manj motivirana druščina zagorskega zaposlitvenega kluba. Hladen novembrski ponedeljek nam je popestril obisk kadrovnice glavnega podpornika projekta podjetja Si.mobil, ki je prebrala vse CV-je in odgovorila na naša številna vprašanja glede prijavljanja na prosta delovna mesta ter zaposlitvenih razgovorov.

Beri dalje

Eva se je zaposlila - mi pa gremo s klubi naprej

Eva Babič, nekdanja članica zaposlitvenega kluba Ljubljana, se je zaposlila kot asistentka pri organizaciji dogodkov in izobraževanja, v podjetju Super8 d.o.o.

»Po uspešnem zaposlitvenem razgovoru sem bila izbrana za delo. Glede na delo, ki ga sedaj opravljam, lahko povem, da so bile izkušnje, ki sem jih dobila preko kluba Služba me ne išče, ključne, da sem se zaposlila.«

Beri dalje

Zaposlitveni klubi Služba me ne išče

Zaposlitveni klubi Služba me ne išče so namenjeni razvijanju zaposljivosti mladih. Klub sestavlja 10 do 15 mladih iskalcev zaposlitve, ki jih usmerja vodja kluba, vsak udeleženec s podporo Nefiksa najde tudi svojega zaposlitvenega mentorja. Končni cilj je, da čim več udeležencev kluba dobi delo.

Časovni in vsebinski okvir dela:
V prvem sklopu delovanja kluba (november 2013 – januar 2014) se klubovci srečujejo enkrat na teden po dve uri, preostale mesece pa enkrat na mesec.

V času prvega tromesečja si klubovci postavijo plan delovanja, izoblikujejo karierni plan in CV, pripravijo dva javna dogodka (npr. Podjetni petek, zaposlitveni zmenki) in eno podjetno aktivnost. Na tak način razvijajo svoje kompetence in socialno mrežo, saj spoznavajo svoje potencialne delodajalce, predvsem pa delujejo skupaj, kar jih motivira in odpira prostor za razvoj lastnih idej.

V drugem delu delovanja kluba (februar 2014 – julij 2014) si s pomočjo Zavoda Nefiks poiščejo mentorje, ki jih individualno vodijo, na skupinska srečanja člani kluba prinašajo pridobljene izkušnje, lahko pa na srečanja po dogovoru povabijo tudi svoje mentorje.

Predstavitev dosedanjih zaposlitvenih klubov si lahko preberete tukaj.

Dolžnosti članov Zaposlitvenih klubov
V klub se lahko prijavite prvi iskalci zaposlitve med 18 in 30 letom. Sprejeti v klube se obvežete, da boste sodelovali po svojih najboljših močeh, zato:
- z Zavodom Nefiks podpišete dogovor o sodelovanju,
- se obvežete, da boste prisotni na 80 % rednih srečanj kluba.

Na podlagi uspešnih klubov iz preteklega leta, letos mladim v Ljubljani, Vojniku, Postojni, Gornji Radgoni, Zagorju ob Savi, Kopru, Domžalah, Mariboru in Šentjurju znova ponujamo možnost vključitve.

Prva sezona delovanja zaposlitvenih klubov je dala odlične rezultate! V vsak klub bomo sprejeli 15 najbolj motiviranih in najustreznejših mladih kandidatov, ki bodo izpolnili spodnjo prijavnico.

ORTO podpira projekt Služba me ne išče.

Več prispevkov