fbpx Nefiks
Nedelja, 7 Marec 2021

O Zavodu Nefiks      Nefiks.si      Naše aktivnosti       Ponudba      English

ikonca f ikonca y ikonca i ikonca t

 

 

Ko bom velika, bom ...

Tokratni blog je za vas napisala Tadeja Mesojedec, vodja projekta Socialni inovatorji prihodnosti in skorajšnja diplomantka novinarstva, ki še vedno malo zanika, »da se je našla«. Prijetno branje ;)

Ko bom velika bom … vedela vse o socialnem podjetništvu

Seznam opravljenih raziskav:

raziskava gozdnih (ne)poti pri babici, 
raziskava lokalov, ki imajo največ obiskovalcev med polnočjo in peto zjutraj,
raziskava študijske literature o novinarstvu, 
raziskava medicinski dosežkov, 
raziskava, kaj pomeni biti zaljubljen, 
raziskava, kaj bom, ko bom

Želja po novem in ambicija odkriti svet me je od novinarstva pred kratkim malo odpeljala v svet socialnega podjetništva. V njem sem se verjetno kar dobro znašla, ker je odlična sinergija mojih podjetniških ambicij in inovativnosti in nevladnega sektorja, v katerem že celo življenje veselo prostovoljno stopicljam.

Že nekaj let se s socialnim podjetništvom srečujem v mednarodni mreži IRENE.T, od januarja pa sem v svet socialnih inovacij stopila tudi s projektom Socialni inovatorji prihodnosti na Društvu mladinski ceh. Sedaj raziskujem in raziskujem in se učim in tipkam … Od kompetenčnega modela socialnega podjetnika do tem usposabljanj do poročil. Zraven pa še kakšna kava in klepet – morda tudi s tabo!

In čeprav sem se kar malo branila redne zaposlitve, sem sedaj tista, ki bo mladim, ki še nikoli niso bili zaposleni, pomagala odkriti njihove talente in spodbuditi ambicije za socialno podjetništvo. Skupaj s partnerji SKUP in Kadis 2002 ustanavljamo inkubator socialnega podjetništva, ki bo poleg usposabljanja za socialne podjetnike ponujal tudi prostor in vso podporo pri delovanju socialnih podjetij – jap, prav sumiš, brezplačno! In ker verjamem, da ste talentirani najbolj talentirani za inovativne ideje, se morda tudi kateri izmed bralcev odzove na moje pisarije.

 

Tadeja Mesojedec
vodja projekta Socialni inovatorji prihodnosti in skorajšnja diplomantka novinarstva, ki še vedno malo zanika, »da se je našla«

Nefiks tutorke v Turčiji

V najtoplejšem spomladanskem tednu v Sloveniji smo se s tutorkami odpravile v Turčijo. Ob prihodu na turško letališče smo upale, da nas bo pričakalo še toplejše vreme, a nas je presenetilo! Prispele smo v vetrovno 10 stopinj toplo Turčijo. In to aprila!

Beri dalje

Kaj počnejo NEFIKS tutorji?

tutorji1Nefiks tutorji smo mladi, ki poznamo in uporabljamo Nefiks ter želimo, da se to orodje za beleženje čimbolj razširi med mladimi! Tako po svojih fakultetah, šolah in organizacijah/ društvih pomagamo mladim spoznavati Nefiks ter beležiti vanj vse neformalno znanje.
Za vse, ki jih zanima Nefiks tutorstvo in ste pripravljeni Nefiks tutorji tudi postati, smo pripravili on - line izobraževanje.
PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJE

Beri dalje