Nefiks
Nedelja, 25 Junij 2017

Ferfl startup vikend 10.3.2017-12.3.2017

Startup vikend podjetništva z družbenim učinkom Ferfl poteka že 4. sezono pod okriljem Javnega zavoda Cene Štupar -  CILJ.


Udeleženci vikenda bodo od petka popoldan do nedelje zvečer intenzivno razvijali svoje podjetniške izkušnje, preverjali učinkovitosti svojih idej, izdelovali prototipe in se naučili oblikovanja kakovostne predstavitve poslovnih idej ter ob zaključku vikenda bodo le-te predstavili strokovni komisiji, ki bo izbrala dva zmagovalca. Skupaj s štirimi zmagovalci natečaja, se zmagovalci vključijo v Šolo podjetništva.

Beri dalje

Delodajalci o zaposlovanju v 2017

Zaposlovanje v letu 2017... V preteklem letu smo izvedli anketo med naključno izbranimi delodajalci v vseh regijah po Sloveniji. Po napovedih naj bi podjetja  v drugi polovici leta 2016 potrebovala približno 20.000 novih delavcev. Samo zaposlovanje pa naj se nebi ustavilo tudi v tem letu.

Beri dalje

Znaš, nauči drugega - skupaj do cilja

Vabimo vas na delavnice medgeneracijskega sodelovanja, ki jih skupaj izvajata Zavod Nefiks in Združenje Slovenska univerza za tretje življensko obdobje. Namen delavnic je vzpostavitev medgeneracijskega sodelovanja, kjer si bodo mladi postavili zaposlitveni cilj in starejše seznanjali z uporabo novih tehnologij in družbenih omrežij. Mlajši iskalci zaposlitve se bodo skupaj s starejšimi študenti učili postavljanja ciljev, oblikovanja načrta za doseganje ciljev in premagovanja ovir na tej poti.

Beri dalje

Kaj prinaša projekt DESTINY - Razvoj veščin mladih iskalcev zaposlitve z uporabo MOOC-ov

Na trgu je tako vse več iskalcev zaposlitve s formalnimi kvalifikacijami in univerzitetnimi diplomami, ob tem pa delodajalci poročajo, da težko najdejo ustrezne kandidate za delo - take, ki bodo imeli dobro razvite prenosljive kompetence in tudi določene poklicno specifične veščine. Projekt DESTINY - Razvoj veščin mladih iskalcev zaposlitve z uporabo MOOC-ov, v katerem sodeluje tudi KADIS, želi ponovno povezati sistem izobraževanja s trgom dela, spodbujati razvoj veščin in zmanjšati brezposelnost mladih z uporabo MOOC-ov (množičnih odprtih spletnih tečajev). V projektu sodelujejo tako univerze kot privatne organizacije iz štirih držav.

Beri dalje

Več prispevkov